- ma 25 jan 2016, 14:16
#3190986
Runderrollade met Stroganoffsaus, knolselderij/appel/bietensalade en gebakken aardappelen
Stroganoffsaus
• 50 gram boter
• 50 gram bloem
• blikje tomatenpuree
• 1 theelepel paprikapoeder
• +-/ 100 cc room
• 4 tenen knoflook fijngesneden
• ½ groene puntpaprika in kleine blokjes
• 1 kleine ui of een ½ grote ui fijngesneden
• champignons in kleine stukjes en afgekookt (vocht bewaren voor de saus)
• 3 sticks augurk in kleine blokjes
• 1 eetlepel fijngehakte peterselie
• scheut bruine jus
• borrelglaasje wodka (6cc)
• ½ bouillonblokje
• Scheutje tabasco
• Scheutje worcestersaus
• Peper en zout
De ui en knoflook even aanfruiten in de boter.
Tomatenpuree toevoegen en even laten ontzuren.
Paprikapoeder toevoegen en even laten splijten op een laag vuur.
Bloem toevoegen en even laten garen op een laag vuur
Wat champignonsvocht, bruine jus, wodka en de room met het halve bouillonblokje toevoegen en de saus glad roeren.
Rustig aan de kook brengen en de saus op dikte maken door eventueel wat water toe te voegen.
Champignons, paprika, peterselie en augurk toevoegen en even doorkoken.
De saus op smaak brengen met peper, zout, worcestersaus en een scheutje tabasco.