sella schreef:Ziet er goed uit. Mag ik een pb sturen voor wat recepten?
Stuur gerust een PB maar hier zet ik ze voor je neer dat lijkt me makkelijker:
Courgette-tomatenchutney:
http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkw ... utney.html
Rettich chutney:
http://www.weckenonline.eu/Uitleg_werkw ... utney.html
Gebruik op het rettichrecept de helft van de suiker (anders veel te zoet) verder heb ik hem doorgerekend naar 2 kg rettich (anders teveel werk voor zo'n beetje).
Ingemaakte uienringen (zoet/zuur):
Voor de verhouding:
5 grote uien in halve ringen gesneden
200 ml appelazijn (iedere lekkere azijn voldoet)
2 eetlepels suiker
Mengen en tenminste 1 uur laten staan voor je ze in de pot doet.
(recept kun je ze vaak vermenigvuldigen als je wilt)
Ingemaakte bieten (licht zoet/zuur):
Ingrediënten:
2,5 kilo voorgekookte bieten = 5 pakjes voorgekookte bieten
5 grote uien
750 milliliter appelazijn
150 gram suiker
snufje zout
Recept voldoende voor 3 literpotten bieten
Bereiding:
Snijd de uien in halve ringen en meng ze met wat azijn en laat 1 uur zacht worden.
Snijd de bieten in stukjes.
Kook de azijn met het zout en de suiker, totdat de suiker volledig opgelost is.
Vul nu uw weckpotten met een laagje bieten, daarboven op een laagje uien en weer een laagje bieten.
Wanneer de pot half gevuld is dan de eerste keer kokende azijn toevoegen tot het net onder staat
Herhaal laagje bieten, daarboven op een laagje uien totdat uw weckpot tot boven gevuld is.
Giet nu verder kokende azijn met suiker over de bieten en sluit de weckpot.
Hier vind je nog veel meer recepten:
http://www.weckenonline.eu/Snel_naar_re ... epten.html