Velen gebruiken hier net als wij een vlees(gehakt)molen voor de hond.
Ik gebruik deze ook nog wel eens om een paté o.i.d. te maken.
Maar ook gebruik ik deze om zelf ons H.O.H gehakt te maken en deze smaakt vele male lekkerder dan die van de slager.
Wellicht een idee voor jou??
Hoe doe ik dit?
Ik wacht tot doorregen spek (speklappen) in de aanbieding zijn en daar koop ik dan 2,5 kilo van.
Vervolgens koop ik 2,5 kilo varkenslap of varkenscreb o.i.d. uiteraard ook aanbieding...
Wellicht moet ik wat wachten tot ik 5 kilo rundergehakt (aanbieding) kan kopen en zal daarom de bovenste 2 ingrediënten moeten invriezen.
Op het moment dat ik het gehakt heb doe ik de spek en varkenslap half ontdooien en 2 x malen.
Vervolgens meng ik het geheel goed en weeg het in zakjes om in te vriezen...
Het is geweldig lekker gehakt en niet te duur.
Uiteraard kan je het runddeel ook zelf malen maar dan wordt het qua inkoop vrij prijzig.
Zo draait de molen ook nog eens voor jezelf..
Misschien ook zo'n idee?? Dan hieronder aub... Zo leren we van elkaar..
Wijzelf maken ook onze eigen zuurkool.. de eerste van deze winter eten we deze week (moet nl. 6 weken staan). Eenmaal deze zuurkool gegeten dan wil je niet meer anders..
Lekker met een varkenshiel en mosterdsaus