Het is alweer heel lang geleden dat ik wat geplaatst heb of actief was hier. Maar zou nu graag jullie mening willen horen. Wij zijn sinds 3 maanden verhuisd naar zweden. Gelukkig heb ik inmiddels een grote slachterij redelijk in de buurt gevonden waar ik mooi, wel vet spiervlees en orgaan kan krijgen. Hier haal ik ook mooie zachte, kale ribben van jonge koeien, lam en paard.
Ze zeggen dat het gemixt is maar denk dat t vooral koe is.
Vis krijgen de hondjes alleen wanneer we hier wat in de rivier vangen, en dat zal van t winter dus ook minimaal zijn. Groene haal ik diepgevroren bij de supermarkt o.a broccoli, spinazie, bloemkool, boontjes. Vers kan ik ook wel aan prei, sla, koolsoorten en wortel komen maar dit is behoorlijk duur. Ingeblikt hebben ze wel allerlei soorten vis die ik door de groene kan mixen.
Ik kom dus een heel eind, maar kan voorlopig nog nergens pens krijgen.
Nu heb ik dus een menu gemaakt en zou graag jullie menig horen. Of dit kan voor langere tijd. Kan een paar maanden zijn maar zou ook zomaar nog langer kunnen duren voordat ik hier iets van gevogelte, vis of pens kan vinden.
Vlees voor menselijke consumptie is flink duur en daarom voor ons geen optie.
Vlees 36% 7× pw 485gr
Orgaan 15% (waarvan 12% hart, nier,long en 3% lever) 3x 500gr
Groente 15% 3x pw 500gr
Kaal bot 31%2x pw 1,5 kg
of 3x pw 1kg
of 4x pw 750 Gr. ( ligt eraan hoe groot /zwaar de ribben/botten zijn)
Overig 3% 1x pw 300 Gr ( o.a. kliekjes e.d.)
Dan wordt het menu als volgt
Ma vlees + orgaan
Di vlees + groente + bot
Wo vlees + orgaan
Do vlees + groente + bot
Vr vlees + orgaan
Za vlees + groente + bot
Zo vlees + overig
Zouden jullie nog extra koolhydraten in de vorm van macaroni o.i.d toevoegen als de strenge winter (-25) begint?
Al vast bedankt voor jullie reactie!