Moderator: Lizzy
Parelridder schreef: In het wild levende dieren hebben meer kans een parasitaire worm bij zich te dragen, vanwege het voorkomen er van in hun leefomgeving. Een larve uit vers vlees kan in het maag darmkanaal uitgroeien tot een worm, dus leiden tot infectie, wat vaak niet gebeurt na opname van eitjes. Invriezen helpt helaas niet tegen de meeste bacterieen. Het helpt wél tegen de haringworm, maar dat is een uitzondering.Gooi je hier bacterieen en parasieten niet door elkaar?
De temperatuur van onze vrieskisten is ca. -18/-24 en bij die temperaturen wordt nog minder verholpen middels invriezen. Het eerst invriezen van de haas, al vorens te voeren, lijkt me dus niet of nauwelijks zinvol.
met invriezen van vlees bij -12 °C voor ten minste 2 dagen zal parasieten dodenHebben we ook nog deze:
Alle in Nederland verkochte vis die rauw gegeten kan worden is van tevoren minstens een etmaal bij een temperatuur van -20 graden ingevroren geweest, juist om parasieten te doden. Dit geld in Nederland reeds sinds de jaren 1960 en in de gehele Europese Unie sinds 2007 ook per EU-verordening. Een goed voorbeeld is de zogenaamd rauwe haring, die voordat hij bij de consument terecht komt al lang genoeg ingevroren geweest is om de voor de mens schadelijke haringworm te doden. Behalve invriezen zijn er ook andere methoden om de parasieten te bestrijden, waaronder inleggen in zuur of azijn, om zo de veiligheid van consumptie te garanderen.Maar goed, haas invriezen doodt dus eventuele parasieten die ie zich draagt. Geven mijn honden me daar de gelegenheid niet voor hoor, als ze een hazenlijk in het bos tegen komen
Lizzy schreef: Gooi je hier bacterieen en parasieten niet door elkaar?Angiostrongylus vasorum (franse hartworm) komt o.a. voor in Canada. Slakken (de gastheer) kunnen daar overwinteren. Het is niet bekend of de slakken zich daar opnieuw moeten infecteren via de vossenpopulatie of dat Angio in de slak kan overwinteren. Wél is zeker dat in vossen die een periode in -80 graden Celsius ingevroren hebben gelegen, nog levende larven van Crenosoma vulpis gevonden kunnen worden. Dit is een andere worm en het betreft hier de eindgastheer, maar je kunt vriezen (laat staan op -18) dus niet als methode gebruiken om alle parasieten te doden.
Met invriezen worden parasieten gedood. Niet mijn meest favo bron, voedingscentrum:
Hebben we ook nog deze:
Maar goed, haas invriezen doodt dus eventuele parasieten die ie zich draagt. Geven mijn honden me daar de gelegenheid niet voor hoor, als ze een hazenlijk in het bos tegen komen![]()
![]()
Parelridder schreef: Angiostrongylus vasorum (franse hartworm) komt o.a. voor in Canada. Slakken (de gastheer) kunnen daar overwinteren. Het is niet bekend of de slakken zich daar opnieuw moeten infecteren via de vossenpopulatie of dat Angio in de slak kan overwinteren. Wél is zeker dat in vossen die een periode in -80 graden Celsius ingevroren hebben gelegen, nog levende larven van Crenosoma vulpis gevonden kunnen worden. Dit is een andere worm en het betreft hier de eindgastheer, maar je kunt vriezen (laat staan op -18) dus niet als methode gebruiken om alle parasieten te doden.En weet je toevallig of het echt de larven zijn, of zijn die larven bij het weer op temperatuur komen uit het ei gekomen? Want eitjes zijn vrijwel overal tegen bestand.