Lothlórien schreef:
Bedankt allemaal. Wild krijg ik er tot nu toe maar moeizaam in. Wilde eend is volkomen mislukt, net als wild konijn, is categoriaal geweigerd (hihihi). Fazant is bij 1 van de twee tot nu toe mislukt, de ander heeft 2x fazant gegeten die 3 uur in de dehydrator gelegen had. Ik probeer vanavond een derde keer fazant. Mocht het gaan lukken is dat mooi, maar ik ga er nu maar even van uit dat het niet wil. Dan richt ik me toch op andere opties.
Dat vis ook gekookt gegeven kan worden is wel een opluchting, want dat lusten ze over het algemeen wel. Ze krijgen nu overigens 2 keer per week een klein beetje schapenvet, dat zou ik natuurlijk ook makkelijk kunnen vervangen door een goede algenolie. Is er eentje die jullie aanraden? Jij misschien Lizzy? En hersenen ga ik ook proberen, trouwens. Lijkt me iets dat ze wel gaan lusten.
Wild vinden ze hier helaas ook niet te eten. Dat is echt heel jammer. Hersenen vinden ze hier ook lekker. Ik wist niet dat daar veel omega 3 vetzuren in zaten! Ik zou denken dat dit afhankelijk is van wat het dier in kwestie gegeten heeft? Als dat een bio-industrie dier is, bevat het dan nog steeds veel omega 3 vetzuren (vroeg zij aan Irta

). Schapenvet, ik weet niet wat voor vet je geeft maar als dat van die blokjes zijn: die zijn verhit geweest en helemaal niet gezond..... Ik zou zelf 2 keer per week wat gekookte vette vis geven. Je kunt het jezelf ook makkelijk maken door sardientjes, makreel en zalm uit blik te geven. Dan wel zonder zonnebloem/sojaolie, want dat bevat weer teveel omega 6 vetzuren. Maar in olijfolie, tomatensaus (als je hond goed tegen tomaat kan) en water is prima. Zalm uit blik is trouwens meestal wild. Mocht je zien dat je honden omega 3 te kort komen (zie je vooral aan vacht en huid), dan kun je altijd algenolie erbij geven. Die van Solgar is goed maar die van Royal Green is ook goed. Je zou ook chlorella en spirulina kunnen geven.
Overigens weet ik niet of je een hele maaltijd met alleen vis gaf? Want dat vinden ze hier ook niet te bikken hoor. Ze vinden 1 panharing per hond per maaltijd goed te doen maar 2 vinden ze al bleh. Ik geef ze zelf hier 1 keer per week een sardien en 1 keer per week een panharing. Per hond. En die leg ik eerst even in heet water, zodat het vlees weer soepel wordt. Doe ik dat niet, vinden ze het ook beduidend minder lekker.
PS In mijn buurt zit nog een forellenkwekerij, ik zou kunnen proberen om eens een forel en een zalmforel te voeren...
Ook niet verkeerd. Maar, forel is maar matig vet. En zalmforel is oranje gekleurde regenboogforel....
PPS Gekweekte zalm is voor mij ook geen optie, zelfs niet parasietvrij, want ik weet dat gekweekte zalm de neiging heeft om heel veel kwik in zijn lichaam op te slaan en dat geef ik ze liever ook niet. Schijnt bij makreel en tonijn overigens ook een puntje te zijn (ik ben vegetariër die wel vis eet dus dat heb ik allemaal eens nagezocht).
En vergeet ook de antibiotica niet... Bovendien is het super milieu onvriendelijk ook... Tonijn bevat ook veel kwik. Ja, en hoe hoger de vis op de vreetladder staat, hoe meer zware metalen hij weer in zijn lijf heeft zitten

. Vis is gewoon milieu onvriendelijk, links of rechtsom.... Panharing en sardien zijn denk ik nog het meest schoon

. Je kunt ook 1 keer per week vis geven en verder algen/algenolie. Of helemaal geen vis en alleen algen/algenolie. Chiazaad bevat ook veel omega 3 vetzuren maar ja, voor de hond wel veel minder goed opneembaar.