Hier kunnen jullie lekker kletsen. Dit board is dus niet bedoeld voor serieuze voedings/gezondheidsvragen!

Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke

Door fransbulletje
#2955453
Bloemkool en broccoli uit de oven , overgoten met een mengsel van eieren/creme fraîche/kruiden/geraspte kaas.
Erbij een komkommersalade.
Door Lizzy
#2955485
Leo moet werken vanmiddag/vanavond. Dus voor hem pasta salade gemaakt (pasta, olijfolie, peper, zout, knoflook), sla erop, tomaat, komkommer, radijsjes, ui, tonijn en een zachtgekookt eitje (het lukt me nog steeds niet om eieren te pocheren >:(). Voor mij salade maar dan zonder pasta en tonijn. En ik ga een dikke vette Bram halen met mayo, pindasaus en uitjes (als de kat van huis is.... :biggrin2:). En voor vanavond heb ik bier, paprikachips en een oranje tompouce. Laat het niet voor niets zijn!
Gebruikersavatar
Door Charlie Angel
#2955497
Lizzy schreef: Leo moet werken vanmiddag/vanavond. Dus voor hem pasta salade gemaakt (pasta, olijfolie, peper, zout, knoflook), sla erop, tomaat, komkommer, radijsjes, ui, tonijn en een zachtgekookt eitje (het lukt me nog steeds niet om eieren te pocheren >:(). Voor mij salade maar dan zonder pasta en tonijn. En ik ga een dikke vette Bram halen met mayo, pindasaus en uitjes (als de kat van huis is.... :biggrin2:). En voor vanavond heb ik bier, paprikachips en een oranje tompouce. Laat het niet voor niets zijn!
:o :o
Jeetje Lizzy, je blijft me shockeren. :biggrin2:
Gebruikersavatar
Door RobinVC
#2955500
Speciaal voor Lizzy....Gepocheerd Ei   :biggrin2:

•Kies een hoge kookpot om de eieren te pocheren (garen in vocht dat onder het kookpunt blijft). Hoe hoger de pot, hoe makkelijker je resultaat krijgt.

•Vul de pot voor 3/4 met water en breng het aan de kook.

•Voeg een royale scheut azijn toe tot je het zuur in het water proeft. De azijn zorgt ervoor dat het eiwit straks beter stolt. Doe er in geen geval zout in, want dat werkt averechts.

•Breek elk ei in een aparte koffiekop. Hou de dooier altijd heel. Hou ook een halve eierschaal opzij.

•Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Roer met een lepel of een garde in het water tot er een draaikolk ontstaat. Leg een stukje eierschaal in het water. Zodra het afdrijft naar het midden van de pot en ter plekke op een rustige manier rondjes danst, kan je beginnen met pocheren.

•Neem de eierschaal weg en giet het (eerste) ei in het midden van de pot zacht kolkend water. Na 1 tot 2 minuten is het ei voldoende gaar. Verhoog eventueel de temperatuur van het kookvuur een beetje.

•Je kan meerdere eieren tegelijk pocheren, maar wie op veilig speelt doet het één voor één. De dooier van een gepocheerd ei hoort binnenin nog lopend te zijn.

•Vis het gepocheerde ei voorzichtig op met een schuimspaan, zodat het water weglekt. Snij eventueel losse flapjes eiwit weg

Lukt bij mij altijd...
Door Borke
#2955539
Wat is een 'Bram'?

Gut dat jullie al zo vroeg op de dag precies weten wat jullie eten, wat een planning.
Wij staan aan het eind van de middag voor de koelkast en doen dan wat bij elkaar en hoppa: wij eten :-)

Leuk toch om te zien hoe iedereen dat zo op zijn eigen manier doet.
Gebruikersavatar
Door EliScooby
#2955551
Borke schreef: Wat is een 'Bram'?

Gut dat jullie al zo vroeg op de dag precies weten wat jullie eten, wat een planning.
Wij staan aan het eind van de middag voor de koelkast en doen dan wat bij elkaar en hoppa: wij eten :-)

Leuk toch om te zien hoe iedereen dat zo op zijn eigen manier doet.
Met enige regelmaat kom ik thuis en staat er al iemand iets welriekends en eigenlijk altijd smakelijks te koken :biggrin2:
Door Lizzy
#2955562
RobinVC schreef: Speciaal voor Lizzy....Gepocheerd Ei   :biggrin2:

•Kies een hoge kookpot om de eieren te pocheren (garen in vocht dat onder het kookpunt blijft). Hoe hoger de pot, hoe makkelijker je resultaat krijgt.

•Vul de pot voor 3/4 met water en breng het aan de kook.

•Voeg een royale scheut azijn toe tot je het zuur in het water proeft. De azijn zorgt ervoor dat het eiwit straks beter stolt. Doe er in geen geval zout in, want dat werkt averechts.

•Breek elk ei in een aparte koffiekop. Hou de dooier altijd heel. Hou ook een halve eierschaal opzij.

•Zet het vuur zachter en hou het water net onder het kookpunt. Roer met een lepel of een garde in het water tot er een draaikolk ontstaat. Leg een stukje eierschaal in het water. Zodra het afdrijft naar het midden van de pot en ter plekke op een rustige manier rondjes danst, kan je beginnen met pocheren.

•Neem de eierschaal weg en giet het (eerste) ei in het midden van de pot zacht kolkend water. Na 1 tot 2 minuten is het ei voldoende gaar. Verhoog eventueel de temperatuur van het kookvuur een beetje.

•Je kan meerdere eieren tegelijk pocheren, maar wie op veilig speelt doet het één voor één. De dooier van een gepocheerd ei hoort binnenin nog lopend te zijn.

•Vis het gepocheerde ei voorzichtig op met een schuimspaan, zodat het water weglekt. Snij eventueel losse flapjes eiwit weg

Lukt bij mij altijd...
OK bedankt :-*, zo gaan we het proberen. Morgen!
Door Lizzy
#2955564
Borke schreef: Bram Ladage?
Frietjes?
Ja, die Bram :biggrin2:
En hij zit er al in. Heerlijk, met mayo, pindasaus en uitjes. Mmmmm!

En nou een kopje thee met een mini tompoucje van Jongerius. Dan een biertje met paprika chips. De salade. Dan een kopje koffie met nog een mini tompoucje. En dan de rest van het bier met de rest van de paprika chips. Ik heb er zin an :biggrin2:
 Terug naar “Bar-plaats”

Barfplaats wordt gesponsord door