[quote="TMG1961"]
Het smaakt hem goed zo te zien.
Ik voer geen ree, lam of geiten kop, vindt dat best om te geven, is
dat niet veels te hard zo'n schedel?.
Enigste soort kop wat ik geef is zalmkop
[/quote]
De ervaring heeft mij geleerd dat ze ze gemakkelijk wegkrijgen en er ook geen verteringsproblemen mee hebben. Ik geef er een beetje pens bij, maar nOoit meer dan 100 gram, terwijl zo'n halve kop al gauw naar de 700 gram gaat. Er zit meer aan en in dan je denkt, naast de hersenen en de tong en allerlei onbestemde inhoud zit ook het kopvlees er nog aan en dat is toch meer dan het op het eerste gezicht lijkt. En als de huid met haren er nog aan zit heb je bovendien een geweldige inpakker. In dat geval geef ik er ook geen pens meer bij.
Het allerhardste van de kop zijn de onderkaken en de kiezen. En dat is nou juist hetgeen waar ze hier in het algemeen wat van laten liggen. Pike laat 1,5 kies achter

Duc enkele kiezen en wat stukjes kaakbot, en Armagnac laat een deel van de onderkaken vaak liggen met de kiezen er nog in. Daar zit hij dan wel nog een hele tijd aan te frunniken om al het tandvlees er af te krijgen!
Ik geef ze dus graag zo af en toe, omdat dit het enigste is wat ze niet in een paar minuten wegkrijgen.
Een half uur tot drie kwartier zijn ze er zeker wel zoet mee. Goed voor hun koppie.
Persoonlijk vind ik zalmkoppen zeer zacht. Die krijgen ze hier met een stuk zalmgraat maar daar geef ik echt niets meer bij want dan wordt het dunne poep.
Geef je ook geen konijnenkoppen? Die zijn ook niets te hard voor een ervaren barfhond.