heb de vraag ook al ergens anders gesteld, ik zou graag weten als ik een heel konijn zonder kop maal, hoeveel % bot zou ik dan hebben?
bij de kvv konijn hebben mijn katten gemakkelijk krijtpoep!
dus vermoed ik dat vb tinlo toch meer bot bevat!
Moderators: koekje, pearlsofpassion
cath schreef: dat doe ik al lang, maar ik vraag me gewoon af hoeveel bot het bevatJij hebt de Jupiter toch? Gaat dat hele konijn er makkelijk doorheen? Ik ben aan het overleggen of ik in de toekomst (als ik een slagerbijl heb) ook hele konijnen ga bestellen, omdat konijnenspiervlees te duur geworden is en als ik konijnenhak bestel zit er te weinig spiervlees in (is die van Kiezebrink) in.
Mowgli schreef: Jij hebt de Jupiter toch? Gaat dat hele konijn er makkelijk doorheen? Ik ben aan het overleggen of ik in de toekomst (als ik een slagerbijl heb) ook hele konijnen ga bestellen, omdat konijnenspiervlees te duur geworden is en als ik konijnenhak bestel zit er te weinig spiervlees in (is die van Kiezebrink) in.waarom slagersbijl? Ik vind het best wel makkelijk te behappen met een goede wildschaar, of een pizzaschaar door de konijndelen.
flin schreef: knijn:Echt? Meer bot zit er niet in een knien? Jeutje.
9.52 % bot, met kop dat is
flin schreef: muisje nog geen 5 % @ AnneEn de andere 95%? Hersenen?
Mowgli schreef: Jij hebt de Jupiter toch? Gaat dat hele konijn er makkelijk doorheen? Ik ben aan het overleggen of ik in de toekomst (als ik een slagerbijl heb) ook hele konijnen ga bestellen, omdat konijnenspiervlees te duur geworden is en als ik konijnenhak bestel zit er te weinig spiervlees in (is die van Kiezebrink) in.
Annemarie Rijnveld schreef: Ik denk in ieder geval minder dan de ca. 8-15% puur bot die er normaal voor staat, dus bij konijn met kop.denk je dat een slager dat zou doen, met bot en al?
Het is in ieder geval de moeite van het proberen waard, als je zelf over een malert beschikt, of als de slager het voor je wil malen.
Annemarie Rijnveld schreef: waarom slagersbijl? Ik vind het best wel makkelijk te behappen met een goede wildschaar, of een pizzaschaar door de konijndelen.Omdat ik het vlees wat door de malert gaat niet volledig wil ontdooien. Ik zie mezelf met mijn slechte hand(en) / pols(en) geen prooidieren knippen. Bovendien komen sommige soorten spiervlees in grote klompen aan, die zijn met een wildschaar niet te knippen.
Ik heb zon slagersbijltje, maar ik vind het eigenlijk doodeng daarmee te hakken, ik ben altijd bang mis te slaan en mijn eigen hand er af te hakken