Maar op deze manier krijg ik maar een paar huiden per keer gedroogd. Op welke andere manieren kan ik huiden nog meer drogen?
Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Lil schreef: Vanwege de olie droog ik ze alleen maar in de Bomann. Loopt zo mooi onder in de schaal en de motor zit bovenin. De olie die in de schaal zit voer ik op. Scheelt me weer een paar dagen hele dure visolie.Dankjewel voor je reactie. Ik ga het met dubbelvouwen proberen. En de olie gooi ik normaal weg, maar ga dat eens geven.
Na het drogen doe ik het gewoon in een bak. Ok, na een paar dagen ligt daar olie in. Die voer ik weer op en de zalhuiden die daardoor wat vochtig zijn geworden, die droog ik dan nog even een uurtje en dan loopt er niets meer uit.
Mandarijn schreef: Dankjewel voor je reactie. Ik ga het met dubbelvouwen proberen. En de olie gooi ik normaal weg, maar ga dat eens geven.Ik geef nu dus dure visolie over het voer. Vind weggooien dus zonde.
Mandarijn schreef:wat je zou kunnen doen:
Maar op deze manier krijg ik maar een paar huiden per keer gedroogd. Op welke andere manieren kan ik huiden nog meer drogen?
nova schreef: je kunt een hele zalmhuid zig-zags gewijs doorsnijden, je krijgt dan vlaaipunten of piza puntenDat ik daar nog nooit aan gedacht heb. Zo kan ik er zeker veel meer kwijt in mijn droger.
Die leg je dan op de schaal met de lange kant langs de rand, en met de punt naar het midden , zo moet je meer op de schalen krijgen .
pearlsofpassion schreef: Als de olie warmer dan 50° wordt, zijn de vetzuren niet meer nuttig, maar eerder schadelijk.Goed om te weten, de vis is de enige die ik in de Bomann droog en dus te warm wordt.
Het is dus niet altijd goed om de olie te voeren. Het is soms beter om hem gewoon weg te gooien.
Wat er rauw uitloopt, zou ik wel voeren, wat er bij het drogen uit komt, gooi ik eerder weg.
renate1985 schreef: Ik krijg nu voor het eerst zalmhuiden.Aangezien ik ze dus 2x dubbelvouw best lang: een heel weekend, dus 48 uur en dan rechtop zetten, uit laten lekken en dan nog eens een paar uurtjes terug. Ze zijn dan dus super crispy en heel erg lang buiten de koeling houdbaar. Ik droog altijd dingen totdat ze echt kurk en kurk droog zijn.
Volgende week heb ik ze binnen
Hoelang drogen jullie die in de bohmann?
Ze zien er goed uit op de foto's! Ben benieuwd wat de honden hier ervan gaan vinden![]()