Sanyo schreef: Er wordt op die site ook gesproken over granen weken voor consumptie.Goede vraag!
Heb jij enig idee of je dan het weekwater afgiet of dat je dat dan ook opeet zoals bv in havermoutpap?


Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
Sanyo schreef: Er wordt op die site ook gesproken over granen weken voor consumptie.Goede vraag!
Heb jij enig idee of je dan het weekwater afgiet of dat je dat dan ook opeet zoals bv in havermoutpap?
newfies schreef: ik wil dit recept gaan proberen maar dan met boekweitmeel:Ik doe voor ongeveer 4 boekweitwraps:
http://www.mijnreceptenboek.nl/recept/b ... maken.html
of het gaat lukken ?!? ... wordt vervolgd!![]()
newfies schreef: zojuist wraps gemaakt en was niet echt een succesAls je kijkt naar de verhoudingen meel/vocht in het recept wat jij gebruikte dan zijn die al heel anders. Meer meel dan vocht, bij mij is dat net andersom, en er zit ook nog een ei bij.Ben begonnen met het basisrecept van mijn linkje maar dat werd idd zeer taai deeg wat qua smaak niet lekker was. Bij gebrek aan anders heb ik het proberen te verbeteren met rijstebloem en wat lijnzaadjes. Toen was het redelijk goed uit te rollen. Het bakken in de koekenpan ging goed, al worden ze wel knetterhard. soort van matze-crackers. Misschien volkomen normaal, dat weet ik niet ??? Qua smaak vonden wij ze niet lekker dus de 2e lichting opgeleukt met groene kruiden, wat gemalen peper en een eitje. Het werd toen wel iets beter maar nog was het niet iets wat echt lekker te noemen is
Ik zit nu dus gewoon weer aan de rijstwafeltjes hihi.
Hoe worden ze dan bij jou annemarie, ook zo hard?
Tips en ideeen of andere recepten zijn welkom!Ik hoop van de week tijd te vinden om langs de molen te gaan om wat spulletjes te kopen. Zal hen ook eens vragen naar tips.
![]()
Pauline schreef: Ik gebruik altijd kikkererwtenmeel voor wraps, gaat perfect.waar haal je dat pauline?
-Annemarie- schreef: Als je kijkt naar de verhoudingen meel/vocht in het recept wat jij gebruikte dan zijn die al heel anders. Meer meel dan vocht, bij mij is dat net andersom, en er zit ook nog een ei bij.thanks voor de tips, op naar poging 2
Boekweitmeel gedraagt zich idd anders dan bloem, het wordt een vrij 'taai' beslag.
Ik probeer het deeg dun uit te smeren, en dan kort aan beide kanten bakken. Dat ze net mooi bruin zijn, zeg maar. Zeker niet te lang bakken, dan worden ze hard.
Ik doe er verder niks doorheen, laat er een plak kaas op smelten en rol 'em dan op met sla ertussen. Zalm erop is ook lekker.
Of een gebakken ei en wat tomaatjes erop. Dan wordt oprollen wel lastiger.
@ Pauline: ja, met kikkererwtmeel is ook lekker!
newfies schreef: waar haal je dat pauline?Bij de toko, heb je die in de buurt? Heet besan.![]()
newfies schreef: ik zal eens op zoek gaan naar een toko hier in de buurt, bedankt paulineMocht je het niet kunnen vinden, laat maar weten. Koop ik het hier wel voor je en rijd een keer jouw kant op.
Boekweitpannenkoeken gaan hier ook top.nu de wraps nog
![]()
marina schreef: Hoe maken jullie de boeweitpannekoeken? Ik doe namelijk altijd maar wat: eitje, water, meel,amandelmelk, snuf zout..Klinkt zoals ik ze ook wel eens maak.
Wordt dat mijn lunch voor morgen!