Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#2797847
Eind augustus bij Boris rechtsboven de grote knipkies verwijderd.
Nu 2 maanden later zag ik gisteren dit:

Afbeelding

Conclusie: knipkies aan de linkerkant behoorlijk ontstoken. Zo te zien is de kies puntgaaf, maar er is met een naald in die dikke bult gewroet en daar kwamen puur ontstekingscellen uit. Geen pus, maar goed dit zou een zeer typisch beeld zijn voor een wortelontsteking. Dus nu moet de knipkies linksboven ook eruit. De da is daar zelf niet blij mee dat een  hond van 12,5 jaar binnen 2 maanden voor twee keer onder narcose moet. Op dit moment eerst 2 weken ab, want het is te ontstoken om nu al de kies te verwijderen.

Vandaag nog even gebeld omdat me inviel dat het misschien handig is om gebitsfoto's te maken. Dit komt niet vaak voor en jawel daarvoor is narcose nodig, maar ja als deze kies er toch uit moet... Blijkbaar zie je aan hem niets en toch is het hommeles. Komt baasje helaas bekend voor (heb ik ook niets te zien en ondertussen mis ik zelf al mijn eerste kies...). Ventje geeft ook geen pijn aan, zo bikkelhard is hij. Ik moest gisteren de da erop wijzen dat de hond wel reageerde en namelijk door volledig te verstarren. Ze maakte nog haar excuses dat ze daar niet op gelet had en alleen op terugtrek of uitvalreacties, maar ja dat doet mijn lieve ventje niet. Die laat zich gewoon met een spuit erin wroeten zonder een kik te geven (gelukkig dat ik zijn manier van kik geven wel herkende, deed hem goed pijn dus).

zijn er mensen met tips om dit soort ongein te voorkomen in de toekomst? Vind het zo sneu zo twee keer in extreem korte tijd en zonder dat er iets te zien of te merken is totdat er een giga bult zit of totdat hij zoals twee maanden terug het uitgilt omdat gewoon zijn grote kies in stukken breekt (die zag er ook tot dat moment van buiten puntgaaf uit, zelfs geen tandsteen).
Laatst gewijzigd door Lil op zo 23 mar 2014, 12:24, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Lizzy
#2797873
Ik ben een beetje bang dat je dit niet kunt voorkomen. Hoewel je wel eens met een hondentandarts zou kunnen gaan praten, die weet dat beter dan ik.
Door Lil
#2797899
Lizzy schreef: Ik ben een beetje bang dat je dit niet kunt voorkomen. Hoewel je wel eens met een hondentandarts zou kunnen gaan praten, die weet dat beter dan ik.
Dat is een hele goed tip!

Da zei toen ik vanochtend belde ook al dat het wel mogelijk is om foto's te maken van het gebit als hij toch onder narcose moet. Daar wil ik best wel wat geld aan uitgeven, zodat indien nodig ze meer keizen/tanden in 1 keer kunnen trekken als hij toch al die narcose heeft. Ze maken normaal geen foto's omdat de hond daarvoor narcose moet, maar ja goh ze moeten hem toch al onder narcose brengen om die kies eruit te gaan halen (daar doen ze heel lang over, want die zit heel erg vast. Vorige keer heeft dat 1 uur geduurd).

Bij mensen zie je de wortelontstekingen ook niet aan de buitenkant totdat het giga pijn doet of mis gaat (zelf nog 2 maanden geleden aan de hand gehad en ik moet volgende week terug voor foto's bij mijn tandarts om de reden dat je het niet kunt zien behalve op foto).
Door Lil
#2798996
Dank jullie! De bult is aan het slinken. Morgen maar even op controle en afspraak maken. Er is besloten om tijdens de narcose rontgenfoto's te maken en dan meteen in 1 keer alles te doen wat nodig is. De tandspecialist zei dat net als bij mensen pech soms voorkomt en dat hij foto's maakt. Nou, dat kan mijn eigen da ook. Hoeft hij niet voor naar de specialist. Hij is namelijk nog nooit zo goed verzorgd geweest en heeft nog nooit zo weinig last van de narcose gehad als 2 maaanden geleden.
Door Lil
#2803311
Vandaag laatste dag van de ab kuur. Het is behoorlijk verminderd. De da heeft de kuur 5 dagen verlengd omdat er zelfs een kleine kans is dat de kies er dan niet uit hoeft. Dus hem deze kans maar gegeven en de duimen aan het werk gezet.
Door Lil
#2815270
Woensdag zag ik weer een verdikking. Gisteren duidelijk en dus meteen 24 uur nuchter gehouden. Net is bloed genomen en heb ik weer fikse ab meegekregen, zodat vrijdag het kreng eruit gehaald kan worden.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door