Ik heb ook de kenwood ( cindy de schijf van jullie is binnengekomen!)
ik heb de eerste 10 kilo in 2 delen gemalen, dat was spier bot en orgaan. Ik had toen nog niet de schijf van Cindy met de grote taartpunt gaten.
Bij mij kwam er na ong 3 minuten malen wel een rare geur uit het aparaat. Toen ik het ding losdraaide zat er rondom de wokkel en tussen het mes en de schijf met gaatjes allemaal bot en vet. Ik heb het idee dat het vet te warm werd door het harde persen van de wokkel en dat daardoor een soort smeltgeur ontstond.
Binnenkort ga ik malen met de schijf van Cindy. ben benieuwd hoe dat dan gaat.
Nienke, de kenwood is een prima aparaat. Het enige nadeel tot nu toe vind ik dat het vulgat zo klein is (4 cm?) Daardoor moet alles wel eerst in redelijk smalle repen of stukken gesneden worden.
Veel vlees ineens achter elkaar malen zou ik niet zo snel doen. Door het malen wordt het vlees warm, en das natuurlijk bederf gevoelig. redelijk bevroren is een goede optie. En tussendoor zakjes vullen zou ik dan doen, heeft het aparaat ook ff rust.