Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Thessa
#2669531
Nou pfff hij is los haha. Vriendlief heeft 'm meegenomen naar z'n werk omdat ie daar een bankschroef heeft.
Nu krijg ik het mesje weer niet los van dat schroefding  :P al t vlees zit erom heen gedraaid. Naja ik ga vanmiddag nog ff lekker peuteren, het ruikt alleen nu niet meer zo lekker  :biggrin2:
Door Parelridder
#2669541
:biggrin2: Moest er een bankschroef aan te pas komen? Ow wat een klus is dit zo! Dat het mesje nu zo vast zit komt denk ik omdat het een hele poos is blijven liggen. Linksom of rechtsom een smerig klusje, dus ik zou het geheel even in een teil warm water leggen, zodat het wat los weekt en daardoor weer makkelijker er af gaat.
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#2669618
Ik dacht ook in heet water leggen.
Dan wordt het vlees zacht (gepocheerd  :P) en gaat het er eenvoudiger vanaf.
Ik zou je molen ook maar goed laten weken, want ik weet niet of jou dat lukt, maar ik kan er met mijn handen niet in om hem schoon te maken.  Ik zorg dan ook dat ik hem altijd meteen uitspoel onder heet water na gebruik zodat hij niet kan aankoeken.  Daarna nog met een sopje schoonmaken.
Gebruikersavatar
Door pike
#2669843
Met dit borsteltje - een soort van miniatuur pleeborstel - kan je het binnenwerk in een oogwenk schoonmaken:

Afbeelding

De diameter is ongeveer als de diameter van het binnenwerk.
Door Thessa
#2669910
Parelridder schreef: :biggrin2: Moest er een bankschroef aan te pas komen? Ow wat een klus is dit zo! Dat het mesje nu zo vast zit komt denk ik omdat het een hele poos is blijven liggen. Linksom of rechtsom een smerig klusje, dus ik zou het geheel even in een teil warm water leggen, zodat het wat los weekt en daardoor weer makkelijker er af gaat.
Ja!  ;D
Door ivan
#2671974
Wauw, voor het eerst gemalen, gaat als een speer!
Natuurlijk kon ik niet wachten op de schijf en heb ook konijnkarkas gemalen, ging super  :D
Nu kan Pol eindelijk van de kvv af, kan ik zelf voor haar gaan samenstellen!
Gebruikersavatar
Door Thea
#2672515
Daar ik het niet kan vinden in deze topic. :-\
Heeft iemand hier de ProfiCook FW 1003?
Zo ja hoe bevalt die.Volgens de mixerspecialist kan hij konijn,kip,parelhoenkarkas aan. ;)
Door Lil
#2672516
Thea schreef: Daar ik het niet kan vinden in deze topic. :-\
Heeft iemand hier de ProfiCook FW 1003?
Zo ja hoe bevalt die.Volgens de mixerspecialist kan hij konijn,kip,parelhoenkarkas aan. ;)
Zoek eens in de bar. Het is de grootste bagger molen die bestaat, mijn Bomann deed het beter!!!
Gebruikersavatar
Door Thea
#2672553
Lil schreef: Zoek eens in de bar. Het is de grootste bagger molen die bestaat, mijn Bomann deed het beter!!!
Welke Bomann was dat?
Ergens las ik dat deze zachte botten aankan. Maar voor die prijs kan ik me dat niet voorstellen ;)
Bomann FW443CB Vleesmolen
Door Parelridder
#2672686
Ja hoor, mijn oude Bomann molentje van een paar tientjes maalt zachte karkasen (kip, eend, konijn)
Grootste bezwaar is dat 'ie na pakweg een kwartier wat warm wort en dus met regelmaat voldoende moet afkoelen om doorbranden te voorkomen. Maal je slechts een beetje dan is dat geen punt, maar wil je giga hoeveelheden malen, dan kost dat dus tijd. Gedeeltelijk op te lossen door die tijd te besteden aan het in stukken knippen/snijden van wat gemalen moet worden, zodat het door de vulopening past, maar minder snel en onbekommerd als je grote hoeveelheden wilt malen. Voor kleinere hoeveelhden en incidenteel gebruik tbv vlees en zachte botten volstaat 'ie wat mij betreft.
Gebruikersavatar
Door Thea
#2672699
Okay maar hoeveel heb jij dan in 1 kwartier gemalen?
Als ik voor een aantal weken porties wil malen zou ik bv 21 kg willen malen.
Maar dat zijn dan porties van 3600  gr ( 2 kg vleesbot, 1 kg spier en 600 gr orgaan)die ik dan zou gaan verpakken.
Dan volgende dagmenu moeten knippen en snijden ect dus weer een 30 a 45 minuten verder denk ik voordat ik weer wil malen.
Zou ook niet alles op 1 dag hoeven te doen, maar scheelt wel schoonmaken ;)

En met karkassen bedoel ik ook de rugstukken die ik wel klein zal moeten maken.
Daarbij lijkt mij dat karkas wat zeker voor de helft nog bevroren is beter gemalen word dan geheel ontdooit. ;)
Gebruikersavatar
Door Thea
#2680247
Intussen de bomann binnen en al verschillende maaltijden voor Boy en katten gemalen.
Een portie van 3600 gr maal ik in 10 min. :)
Dan verpakken en volgende portie knippen en snijden.
Vleesbot knipt makkelijk als nog goed bevroren is.
Moeten wel smalle stukjes zijn.
Heb zelfs een zalmkop in kleine stukjes gezaagd met diepvriesmes en gemalen.
Gemiddeld ben ik met 3600 gr 35a45 min bezig.

Katten vinden het zalig ;)
Gebruikersavatar
Door Thea
#2683187
Helaas maalt mijn molen al niet meer.
Het pinnetje wat in de wokkel zit waar het mes opschuift is los, volgens mij hoort dat niet :-\
Hoop dat het onder garantie valt ;)
Gebruikersavatar
Door Bertine
#2683220
Thea schreef: Helaas maalt mijn molen al niet meer.
Het pinnetje wat in de wokkel zit waar het mes opschuift is los, volgens mij hoort dat niet :-\
Hoop dat het onder garantie valt ;)
je hebt hem net een week, als ik het goed lees. Het lijkt me toch dat dit wel onder de garantie moet vallen?!
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door