Hitam schreef:
Ik vind inderdaad dat er in de Bokashi van Ron te veel granen zitten. Zelf maak ik ook wel eens Bokashi (heb het nu al een poos niet meer gedaan) maar dan van groenten.
Fermentatie zorgt voor een legio aan natuurlijk nutriénten, gemaakt door de schimmels, bacterién en gisten die er in zitten. Ik denk zeker dat het gezond is, maar niet als er granen in zitten.
De Japanners eten allerlei gefermenteerde producten en dat wordt toch wel erg gezond geacht te zijn.
Ik zit me ongans te zoeken naar de Amerikaanse site van een of andere barfende dame, die haar recept voor een soortgelijk iets heel goed beschrijft.
Ik denk altijd de dingen zo weer terug te kunnen vinden, maar dat is dus vaak niet zo.
Zou jij het vervelend vinden jouw recept voor Bokashi groenten hier neer te zetten?
En gebruik jij het dan in de plaats van de groenten, of gewoon zo eens af en toe erbij ter afwisseling? Of in geval van ziekte, verminderde weerstand?