Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot het zelf samenstellen voeding.

Moderator: Lizzy

Door Laura2004
#245436
Ik had aan iemand verteld (weet niet meer aan wie) wat er in mijn groente en fruit mix zat en daar zaten een paar soorten kolen in en diegene zei tegen mij dat het slecht is voor de schildklier te veel kool. Nou zat ik er vandaag over na te denken en ze hebben nog voor twee weken deze mix met die kool erin, vinden jullie dat ik het weg moet goeien of is het niet zo ernstig, ik wil nl niet dat ze er ziek van worden, dan gooi ik het liever weg, want ze krijgen deze mix toch al meer dan een maand ( ik vries het nl altijd voor twee maanden in ofzo)
Alvast bedankt

Groetjes Laura
Door Lizzy
#245443
Volgens mij was ik dat, die dat schreef. Ik zou het zelf niet weggooien. Zonde! Maar, je kunt beter niet langere tijd achter elkaar veel koolsoorten voeren. Volgens mij is 2 weken achter elkaar nog wel te doen hoor. Je zou, zekerheidshalve, deze groentemix (die je dus nog hebt, die MET kool) kunnen afwisselen met een nieuwe mix die je maakt. Of gewoon af en toe een dag geen mix geven. Als deze mix op is, dan zou ik zelf niet teveel koolsoorten in je volgende mix gaan mixen.
#245448
Ze krijgen deze mix om de dag en ik was zeker van plan om in de volgende mix minder kool te doen. Is broccoli trouwens ook kool. Weet jij of courgette goed is ? en tomaat? Dat doe ik er ook altijd in nl.
Door Lizzy
#245455
Laura2004 schreef: Ze krijgen deze mix om de dag en ik was zeker van plan om in de volgende mix minder kool te doen. Is broccoli trouwens ook kool. Weet jij of courgette goed is ? en tomaat? Dat doe ik er ook altijd in nl.
Oh nou, dan zou ik het zelf zeker niet weggooien en gewoon opgebruiken!

Broccoli is inderdaad ook kool. Heel gezond, maar net als alle andere koolsoorten: niet teveel en niet te vaak. Jammer he, want honden vinden broccoli ook vaak zoooo lekker!

Courgettes zijn echt gezond hoor. Kun je gerust geven. Ik maal altijd een paar courgettes door de groentemix. Courgettes vallen overigens in dezelfde familie als pompoen en komkommer maar courgette is veel voedzamer en bevat veel betacaroteen. Ze bevatten ook veel foliumzuur en zijn rijk aan kalium. Echt prima hondengroente hoor.

Tomaat is ook prima! Sommige honden kunnen niet goed tegen groentes uit de nachtschade familie en dus tomaten. Dat merk je door huidjeuk. Honden met gewrichtsontsteking: ook uitkijken met tomaat. Maar de meeste honden hebben er totaal geen moeite mee en voor hen is een tomaat heel gezond. Het bevat veel vitamine E en C en betacaroteen. Je moet ze wel rijp geven (dus niet die groene).
Laatst gewijzigd door Lizzy op do 20 jan 2005, 19:00, 1 keer totaal gewijzigd.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie BARF”

Barfplaats wordt gesponsord door