
Hij staat sinds deze week op kvv om zijn maag voor te bereiden en voor daarna heb ik vast een menuutje gemaakt. Hier heb ik in eerste instantie nog geen wild in verwerkt, omdat hij op brok altijd vrij kieskeurig was qua smaakjes. Ik heb dus eerst gekozen voor smaken die mij persoonlijk 'veilig' lijken. Later wil ik natuurlijk meer variatie aanbrengen. Extra uitdaging bij dit menu is dat ik per maand een budget krijg van 50 euro. Met onderstaand menu blijf ik binnen dat budget, met nog een beetje ruimte voor vervoerskosten e.d.
Ik ben benieuwd naar al jullie feedback, zodat ik het menu kan bijstellen als dat nodig is!
Menu voor een Shar Pei, reu, 3 jaar oud, 26 kilo.
Hoeveelheid: 2.5% van 26 kilo = 650 gram per dag / 4550 gram per week
Rauw vleesbot 45%: 293 gr.
Groentes 10%: 65 gr.
Orgaanvlees 20%: 130 gr.
Spiervlees 25%: 163 gr.
Maandag
293 gr. eendennekjes
163 gr. geitensnippers
115 gr. groentemix
Extra: Eitje
Dinsdag
586 gr. kip/geitmix SW (verhoudingen: 45% kipkarkas, 20% lamspens, 35% geitenvlees)
115 gr. groentemix
Woensdag
293 gr. konijnkarkas
163 gr. konijnsnippers
150 gr. konijnorgaan (75 gr. hart-long/ 50 gr. nier/25 gr. lever)
Extra: Visje
Donderdag
586 gr. lamsmix SW (gemalen bot en vlees)
115 gr. groentemix
Vrijdag
293 gr. kipkarkas/kippennekjes
163 gr. kipdijenvlees
340 gr. geitenpens
Zaterdag
586 gr. schapenmix SW (gemalen bot en vlees)
150 gr. lamsorgaan (125 gr. lamscompleet hart-lever-long, 50 gr. nier)
Zondag
293 gr. eendennekjes
163 gr. magere rundersnijlingen
150 gr. kiporgaan (lever-maag-hart)
115 gr. groentemix