Moderators: Lizzy, Charlie Angel, eelke
martine-tom schreef: ja die kwam op een ander forum al eens voorbij...toen was ze boos dat ze uitgelachen werdkijk , das pas een goede workshop waar je zoiets leert
Hoe moeilijk is het.
1: Koop een droger.
2: Koop vlees.
3: Snij het vlees in reepjes of blokjes (oh ik voorzie een vervolg les!!).
4: Leg het op de roosters.
5: Zet de droger aan.
6: Wacht een uurtje of 12.
Koud roken
Koud roken gebeurt op een lage temperatuur in rook die meestal slechts 25° C warm is, de vuurhaard en de plaatst waar de rook geproduceerd wordt is ook op enige afstand van de te roken waar.
De rook gaat dan via een schoorsteen of buis naar de rookruimte en koelt onderweg af tot de gewenste temperatuur.
Geen wonder dat de koud roken meer tijd in beslag neemt dan de warme rook methode.
nova schreef: klinkt allemaal als gebakken luchtMeer gedroogde lucht dan hè
Sarah5 schreef: Ik ga toch voor de verdiepingscursus denk ikok, maar de nieuwe eigenaar van jouw droger kan tijdens de cursus misschien leren op welk rek de vleesjes gelegd moeten worden, 1ste verdieping, 2de verdieping, 3de v....
Oh nee daar ben ik al voor gezakt......droger verkocht
nova schreef: ok, maar de nieuwe eigenaar van jouw droger kan tijdens de cursus misschien leren op welk rek de vleesjes gelegd moeten worden, 1ste verdieping, 2de verdieping, 3de v....
Jouw droger kende 9 etages he?
redden ze nooooooooooooooooooooooiiiittt in 1 cursus
martine-tom schreef: ja die kwam op een ander forum al eens voorbij...toen was ze boos dat ze uitgelachen werdIn de basis heb je gelijk, maaqr als ik naar mijzelf kijk; ik kan daar toch wat onzeker in zijn... "doe ik het wel goed" .. dus wat raadgevingen / tips / hoe snij je dan, hoe groot.... DAT is altijd wel prettig. Maar, met alle tips hier op het forum, kan ik ook gewoon een leaflet schrijven en verspreiden..
Hoe moeilijk is het.
1: Koop een droger.
2: Koop vlees.
3: Snij het vlees in reepjes of blokjes (oh ik voorzie een vervolg les!!).
4: Leg het op de roosters.
5: Zet de droger aan.
6: Wacht een uurtje of 12.
Mien 5-tal schreef: Zou er ook een cursus zijn voor de katten-versie? Ik heb geen hondDan geef ik je daarvoor een "gratis tip"... gewoon minder lang drogen!
Stiekem gezegd, als ik wil drogen, dan wil ik van die halfzachte kipstripjes, maar ja, dat zit niet in de workshop denk ik.