koekje schreef: Ik gooi de raapstelen rauw door de stamp. Ik zou het jammer vinden ze te verhitten, want dan verliezen ze hun subtiele smaak. Ik roer meestal ook een beetje mierikswortelpuree door de stamp heen door opdienen, is lekker.Witlof kan ook goed. Wordt je smoothie mooi pastelgroen van en je proeft er eigenlijk weinig van in combi met andere groente. Gister had ik wat witlof in combi met spinazie en dan nog wat fruit erbij, goed te nassen.
Andijvie kan een vrij stevige smaak hebben. Romaine/romano/Romeinse sla (en mijn groenteturk verkoopt het als Turkse sla) is juist erg lekker en toch wel anders dan andijvie. Milder, maar wel nootachtig als eikenbladsla en een prettige bite. Ik vind andijvie nog wel een bitter, maar romano niet. Doordat het een stevige sla is, wok ik hem ook nog wel eens als alternatief voor paksoi (is soms ook bitter).
Enneuh, witlof? Is niet groen als het goed is, maar zijn ook rauwe blaadjes en goed verkrijgbaar in de winter.