Pauline schreef:
Raapstelen is wel een hele goeie! Daar ben ik (normaal gekookt) dol op. Radijsblad lijkt me dan weer niets en andijvie..., daar ben ik nog niet aan toe.
Ik gooi de raapstelen rauw door de stamp. Ik zou het jammer vinden ze te verhitten, want dan verliezen ze hun subtiele smaak. Ik roer meestal ook een beetje mierikswortelpuree door de stamp heen door opdienen, is lekker.
Andijvie kan een vrij stevige smaak hebben. Romaine/romano/Romeinse sla (en mijn groenteturk verkoopt het als Turkse sla) is juist erg lekker en toch wel anders dan andijvie. Milder, maar wel nootachtig als eikenbladsla en een prettige bite. Ik vind andijvie nog wel een bitter, maar romano niet. Doordat het een stevige sla is, wok ik hem ook nog wel eens als alternatief voor paksoi (is soms ook bitter).
Enneuh, witlof? Is niet groen als het goed is, maar zijn ook rauwe blaadjes en goed verkrijgbaar in de winter.