Ik ben een overzicht aan het maken van geschikte vleesbotten. Klopt dit zo?
1. Zacht en makkelijk verteerbaar
Geschikt voor beginners en kitten (en alle andere katten)
• Kippennek
• Eendennek
• Kwartelkarkas
2. Zacht en makkelijk verteerbaar, maar iets harder dan de categorie hierboven
Geschikt voor alle katten (ook voor wat oudere kitten?)
• Kipkarkas – biologische kipkarkas is ietsje harder dan van kip uit de bio-industrie
• Kippenvleugels – knip deze in bij de bocht, om te voorkomen dat deze vast komt te zitten in de slokdarm, of verbrijzel 'm met de hamer (of geldt dit alleen voor honden?)
• Parelhoenkarkas
• Eendkarkas
• Konijnkarkas
• Konijnenvoorbenen
• Duifkarkas
• Zalmkop en zalmstaart – zijn wel iets harder, maar worden vrij makkelijk verteerd.
3. Wat hardere vleesbotten, geschikt voor de goede knagers
• Fazantkarkas
• Patrijskarkas
• Wilde konijnkarkas
• Wilde eendkarkas
• Haaskarkas – kan soms ook erg hard zijn
• Hazenvoorbenen
• Kippenpoot
• Kippenrug
• Konijnen- en hazenkopjes
• Kalkoennek – de nekwervels kunnen scherp zijn
• Eendenbout
en zachte ribben van jong lam, kalf of ander jonge grazer??