Aangezien in de vriezer wat vlees e.d. voor de honden zit , wilden we proberen vandaag een eerste menu samen te stellen.
Ik had aan het volgende gedacht:
Waiko: reu 40 kilo (krijgt momenteel ong 1200 tot 1500 gr KVV (vnl Tinlo) Dus ben van hetzelfde uitgegaan:
Ochtend
Orgaanvlees: 100 gram runderhart
Spiervlees: 250 gram kalfssnippers
Vleesbot: 400 gram parelhoenkarkas
Groente: 50 gram komkommer
Avond
600 gram Tinlo
Astor: reu 38 kilo (krijgt momenteel ong 800 tot 1000 gr KVV (vnl Tinlo en Darf)
Ochtend
Orgaanvlees: 50 gram runderhart
Spiervlees: 150 gram kalfssnippers
Vleesbot: 400 gram parelhoenkarkas of 300 gram runderribben
Groente: 50 gram komkommer
Avond
400 gram Tinlo
Donja: teef 30 kilo (krijgt momenteel ong 600 tot 800 gr KVV (vnl Darf)
Ochtend
Orgaanvlees: 50 gram runderhart
Spiervlees: 150 gram kalfssnippers
Vleesbot: 250 gram runderribben
Groente: 30 gram komkommer
Avond
250 gram Darf
Aangezien Donja een moeilijke eter is en bijna geen tanden heeft, weet ik dat ze heel voorzichtig is met runderribben. De anderen zijn ook zeer voorzichtig ermee. Echter Waiko krijgt het niet aangezien hij een maand geleden in de ontlasting nog botten had zitten (kleine stukjes).
Daarom hebben we eerst eendennek en kippennekken gegeven en dat gaat goed. Dus hierbij de vraag. Kan ik aan Waiko parelhoenkarkas al aanbieden? Moet ik het eventueel fijnkloppen? Had ik met de eendennekken de eerste keer wel gedaan
Lijkt het menu er een beetje op? of is het beter om het runderhart weg te laten en bijvoorbeeld rond het middaguur een klein lapje vuile pens te geven?