Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door harley
#2039992
Sinds harley ziek is geweest (zie topic leverproblemen harley in medisch) geef ik niet echt kvv haaksbarf meer, maar wil dat eigenlijk toch weer wel gaan doen. maar welke vleessoorten kan ik dan geven, en vooral ook welke niet. Ik weet dat rood vlees niet mag of in heel kleine mate. Hij krijgt nu gekookte witvis, kipfile, een kalkoenfileetje wat ik even aanbak. Ik vind het nl een beetje eng om weer helemaal op rauw over te gaan. Maar hij is zo goed opgeknapt (wat dus helemaal de verwachting niet was, de da staat versteld) dat ik hem toch weer op een goed dieet wil zetten. Iemand advies? 8)
Door harley
#2040043
heb al wat rondgeneusd hier, en eigenlijk alles wat ik erover heb gevonden geef ik al dus dat is goed  8) ben alleen nog niet zover om het ook weer helemaal rauw te geven
Door Nijl
#2040086
[quote="Els en Max"]
Met kip zit je zowiezo goed. Rund, kalkoen en lam kan je denk ik ook goed voeren. Maar een of 2x per week een lekkere bak pap zal er ook goed ingaan met een leverprobleem.

Barf bevat ook een speciaal leverdieet, misschien heb je daar wat aan.
http://www.barfplaats.nl/forum/index.ph ... 610.0.html
[/quote]

Lam is vet. Kip, kalkoen, witvis niet; sommige delen van een rund zijn wat vetter, kun je zien aan de witte draadjes. Geit is ook vet. Onder de wild en exoten zitten ook heel wat magere vleesjes: konijn is mager, kangoeroe en struisvogel ook, haas, ree, eend( niet het borstvet, da's vet).... Jammer dat het jachtseizoen over is en de volgende pas in okt begint :(
Door harley
#2040361
pap krijgt ie inderdaad al, met kefir en rauwe honing of met roosvicee,vindt ie heerlijk. Maar heb op internet eens gekeken, op sommige sites zeggen ze dat lam en paard heel mager is?? Ik weet het onderhand niet meer. Zijn lever was het eigenlijk niet, dat gele is ook helemaal weg. Ik wil deze week nog eens een bloedtestje laten doen om te kijken hoe de waardes nu zijn. Hij is eigenlijk goed opgeknapt tegen alle verwachtingen in (hij is al bijna 15) Wel hadden ze in oisterwijk bij de specialisten op de echo iets gevonden tussen zijn alvleesklier en de galblaas, maar zijn lever was goed, vandaar dat ik zijn voeding toch wat licht verteerbaar wil houden. Zou ik weer helemaal kunnen overstappen op haaksbarf?
Gebruikersavatar
Door Els&Flow
#2040369
Ik wist ook niet beter dan dat lam en rund mager vlees zouden zijn. Zeker in kvv varianten. Waarom wil je HB blijven voeren? Prima kvv hoor, maar er zijn meer kvv's die wellicht lichter te verteren zijn.
Met Barf heb je het zelf beter in de hand wat je voert, desnoods ga je zelf malen.
Door Nijl
#2040426
[quote="Els en Max"]
Ik wist ook niet beter dan dat lam en rund mager vlees zouden zijn. Zeker in kvv varianten. Waarom wil je HB blijven voeren? Prima kvv hoor, maar er zijn meer kvv's die wellicht lichter te verteren zijn.
Met Barf heb je het zelf beter in de hand wat je voert, desnoods ga je zelf malen.
[/quote]

Heb je puur spiervlees, zoals biefstuk, ossehaas, rosbief....  dan heb je mager vlees, maar m'n bij lam zijn zeker niet alle onderdelen mager. Mijn huidige portie Darf KVV is trouwens ook behoorlijk vet: de wanden van t bakje in de koelkast zitten onder de "boter". Ik denk dat er meer lam in zit dan in de vorige portie; het aanbod aan lam is nu natuurlijk vele malen groter.

Kip- en kalkoenvel is trouwens ook vet, maar of dat in serieuze hoeveelheden in HB zit?  
Gebruikersavatar
Door choopy
#2040429
Ik heb Djilly een geruime tijd, toch wel een paar maand alleen op kip, konijn, witvis en kalkoenvlees gehad.
Elke maand liet ik de leverwaarden controleren en pas vanaf het moment dat die stabiel bleven, ben ik er weer andere dingen bij gaan voeren.
Nu zijn we 2 jaar verder en sinds een half jaar ongeveer krijgt ze ook weer lam, geit, rund etc.
Vorige week een "apk" bij haar gehad en haar leverwaarden waren zo mooi laag, ipv aan de bovengrens zaten ze nu zowat aan de ondergrens.

In de tussentijd, voordat ik weer lam, geit etc gaf, kreeg ze naast kip, konijn, kalkoen en witvis ook paardenvlees en eendennekken.
Wel ben ik blijven ondersteunen met Mariadistel en doe dat nog steeds en krijgt ze nog steeds 2x per week een bak pap.

Nadeel van KVV is dat er redelijk wat orgaan in zit en dit moet je met een leverdieet juist zoveel mogelijk beperken. Daarom gebruik ik nu ook de mixen van SW, dat is alleen op basis van spiervlees en bot en dat vangt de hoeveelheid orgaan weer op van de KVV die ik nu geef.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door