Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door macgirlie
#1921709
Vannacht of vanmorgen vroeg heeft een van de honden op 3 plekken overgegeven. Tijdens het opruimen zag ik dat er allemaal bloed in zat. Nu oogt geen van de honden ziek dus ik weet ook niet wie het geweest is. Ze hebben gisteravond wel hart gegeten maar dat kan het toch niet geweest zijn? Ik had vandaag eigenlijk naar mijn werk gemoeten maar ik heb, ondanks de protesten van manlief, nu besloten om maar thuis te gaan werken zodat ik, als er weer gespuugd wordt, in ieder geval weet wie van de twee het is. Is dat overdreven? Bloed opgeven kan toch nooit goed zijn?
Gebruikersavatar
Door Riek
#1921713
Lijkt me inderdaad niet overdreven als je nu thuis blijft vanwege je hond.
Bloed spugen lijkt me inderdaad niet goed.
Maar ik zou voor de zekerheid even de dierenarts bellen. Maar aan de andere kant, als geen van je honden nu ziek doet, is het ook wel moeilijk aan te geven wat er zou kunnen zijn.
Sterkte ermee.
Door macgirlie
#1922222
Truus schreef: Was het inderdaad wel bloed? Want ik vraag me af of het niet hart geweest is..
Ik denk het niet, daar vond ik het te helder rood voor en de hart is toch best wel donkerrood. Maar geen van beiden toont momenteel ziekteverschijnselen. Dus ik wacht het maar even af nog. We zullen zien of er vanavond nog gespeeld wordt. Het lijkt me dat een zieke hond niet uit zich zelf gaat spelen.
Ben overigens wel blij dat ik thuis gebleven ben... ik had echt niet rustig gewerkt. De komende 4 dagen is manlief sowieso thuis dus dan mag hij het hondenspul in de gaten houden.
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#1922286
Senta schreef: Mijn hond moest na een antibraakmiddel (zout omdat ze een Giftige bol had gegeten) enorm braken
en dat zei de da?
zout is gevaarlijk!!!!
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#1922288
macgirlie schreef: Ik denk het niet, daar vond ik het te helder rood voor en de hart is toch best wel donkerrood. Maar geen van beiden toont momenteel ziekteverschijnselen. Dus ik wacht het maar even af nog. We zullen zien of er vanavond nog gespeeld wordt. Het lijkt me dat een zieke hond niet uit zich zelf gaat spelen.
Ben overigens wel blij dat ik thuis gebleven ben... ik had echt niet rustig gewerkt. De komende 4 dagen is manlief sowieso thuis dus dan mag hij het hondenspul in de gaten houden.
fijn dat je ze in de gaten kon houden, rust heb je anders niet!!
Gebruikersavatar
Door me and my boys
#1922335
niet overleden aan zout maar aan mijn stomme blinde vertrouwen in de da hier...
maar goed we gaan heftig off topic!!
maar id door heftig braken kan er bloedvaatje knappen..
Door Mevroi Kruim
#1922349
Door Mevroi Kruim
#1922419
Senta schreef: We gaan idd offtopic. Toch ben ik van mening dat het geen kwaad kan. Verhalen staan overal, de goede lees je niet :biggrin2: Ik heb het al meerdere malen met succes gebruikt, zelfs een keer toen ze een pupje was nog...niets aan de hand.
Alleen dus dat ze dr enorm van braken moest en dr een ander sprong die ene keer, maar dat vond ik an sich niet zo erg als die bollen dr maar uitwaren dat was een veel grotere zorg.
Ach ja ... die dingen gaan goed totdat ze fout gaan ... en dan is je hond dood. Dus 'geen kwaad kan' is onzin, er zijn honden aan overleden. En er zijn veiliger alternatieven. Maar ach, als jij het risico wilt nemen, het is jouw hond tenslotte.
Door Suzanne
#1922429
Mevroi Kruim schreef: Ach ja ... die dingen gaan goed totdat ze fout gaan ... en dan is je hond dood. Dus 'geen kwaad kan' is onzin, er zijn honden aan overleden. En er zijn veiliger alternatieven. Maar ach, als jij het risico wilt nemen, het is jouw hond tenslotte.
Dit dus...
Sorry, maar om vol te houden dat zout geen kwaad kan...
Dat is hetzelfde als de hond maar op brokken zetten omdat de DA (die goeie, weet je wel) volhouden dat dat echt het beste is..

Ik eh... nou ja, laat maar....  :-X :-X

Suzanne
Door Ponneke
#1922527
Senta schreef: Mijn DA zal dit niet voorschrijven als het gevaarlijk zou zijn daar staan ze te goed voor aangeschreven, ik heb alle vertrouwen in mijn DA.Hmm...ik zou maar een andere D.A, zoeken....


Het Medisch Centrum voor Dieren heeft een artikel geschreven dat op 15 februari 2009 is gepubliceerd in het Tijdschrift voor Diergeneeskunde, het tijdschrift dat bij ongeveer iedere dierenarts in de bus valt. Uit dit artikel blijkt dat het zout zelf een vergiftigende werking kan hebben op het dier.

Zout heeft een irriterende werknig op het slijmvlies van het maagdarmkanaal, waardoor gebrek aan eetlust, braken en diarree vaak de eerste verschijnselen na opname van een overmaat zout zijn. Door de hoge natriumconcentratie in het bloed verplaatst water zich vanuit de weefsels naar het vaatbed, wat kan leiden tot oedeem.
Als de natriumconcentratie ook in de hersenen gaat stijgen, kan dit leiden tot schade met neurologische klachten als gevolg. Het dier wordt rusteloos, prikkelbaar, sloom en/of krijgt spiertrekkingen, toevallen en koorts. Uiteindelijk kan het dier in coma raken en overlijden.

Het Medisch Centrum voor Dieren raadt daarom het gebruik van zout als braakmiddel af. Ga in plaats daarvan naar uw dierenarts voor het toedienen van het braakmiddel
Door macgirlie
#1924030
Om even weer on topic te komen. Er is niet meer overgegeven. Beide honden tonen geen enkele vorm van ziekte dus ik ben weer gerust. Misschien is het toch de hart geweest of een gesprongen adertje van het spugen.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door