Nog eventjes ter info over de vleesbotten.
Ik heb voor mezelf een lijstje gemaakt met de gewichten van de verschillende botten. Zo heb je al een idee hoeveel botten wegen en kun je eventueel je menu daaraan aanpassen.
Hoeft niet hoor, wil maar helpen ;) Ik heb het aan de hand daarvan gedaan. Ik weet nu dat ik de ene dag een bot geef met wat spiervlees+groenten, en de dag nadien enkel spiervlees + groenten
Zo hoef ik het bot in niet te veel stukken te gaan kappen.
Kippennek +- 50 à 60 gram
Kippenkarkas +- 100-200 gram
Kalkoennek +- 150 gram
Eendennek +- 130 gram
Wild eendenkarkas +- 500 gram
Tam eendenkarkas +- 850/1200 gram
Eendenrug (uit harderwijk) tussen de 250-350gr
Parelhoenkarkas +- 300-500 gram
Fazantkarkas +- 500 gram
Konijnrug (lupa) +- 300gr
Konijnenvoorbenen (lupa) +- 500gr
Lamskop +- 600gr-1500gr.
Kwartels +- 100-180 gr.
Zalmkoppen, heel verschillend (van 400 gr. tot 1100 gr.)
@ Else! De parelhoenkarkasjes bij Lupa zijn dus precies wel wat zwaarder als diegene die jij hebt. Ik heb dat gewicht van de website van Lupa
