Voor de liefhebbers hier het recept:
250 ml gemengde peentjes en erwtjes uit blik, laten uitlekken; 625 ml volkoren meel; 125 gram magere melkpoeder; 5 ml knoflookpoeder (een puddinglepeltje vol ongeveer); 90 ml plantaardige olie; 1 ei, losgeklopt; 125 ml water, dat je een nacht goed koud hebt laten worden in de koelkast; - pureer de peentjes en erwtjes; - doe in de mengkom het meel, het melkpoeder en de knoflookpoeder; - voeg nu de gepureerde erwtjes/peentjes toe, de olie, het losgeklopte ei en het water en vermeng dit alles goed.
- Verdeel het deeg in 2 ballen; - Kneed de ballen nog 2 minuten door als je met de hand hebt gemengd, heb je het met mixer of keukenmachine gedaan, dan kan het even nog kort; - rol het deeg uit op een met bloem bestoven aanrecht tot ca een centimeter dikte; - snij met een koekjessnijder (vooral enkele kleine) kleine koekjes uit het deeg.; - Leg de koekjes op een met bakpapier bedekte bakplaat (het papier licht invetten); - verwarm de over op 180 graden Celsius en bak hierin de koekjes 15 minuten aan één kant; - draai de koekjes om en bak ze nu nog 25 minuten. Laten afkoelen en in een plastic zak of blik opbergen. (recept uit: MacPherson's K-9 Cookbook, Easy-to-make dog biscuit recipes).
Het recept heb ik van het staffordforum. Om maar even netjes de bron te vermelden.