[quote="demon1902"]
.... dus liefst geen reacties als 'malen is niet nodig'

[/quote]
nuh, malen is niet nodig....je kan ook choppen, platslaan, klein snijden....
'k quote hier mezelf:
maar daar was je miss met de zoekfunctie al over gestruikeld..
eigenlijk denk ik dat als je voor de katten de zachtere botbeesten (kip, kwartel, duif) wilt kleinkrijgen, je idd aan een simpele huishoudmolen van b.v Otto best genoeg hebt, 't probleem op termijn lijkt vaak te zijn dat je toch eigenlijk ook wel n's wat grotere botten (van haas, eend, kalkoen oid) wilt peuren, of dan toch in elk geval zeker wilt weten dat 't motortje van je molen niet direct doorbrandt,(of is't motortje beveiligd) dan kom je toch al gauw in de zwaardere professionele machines terecht, die nieuw natuurlijk prijzig zijn, 'k zou je aanraden om zo'n prof-machine 2-hands op te snorren, één met flink vermogen èn 'n 220v aansluiting...kijk bij slagers of horeca attributen, en bedenk ook dat je messen regelmatig òf scherp gemaakt moeten kunnen worden, òf vervangen,....dus zoek geen voor-de-oorlog apparaat...dan komt 't schoonmaken er nog bij...is't makkelijk uit elkaar te halen, rvs onderdelen gooi je zo in de vaatwasser, aluminium liever niet, en plastic is heus aardig, maar gaat helaas beperkt mee,
de vulopening wil ook wat zeggen: moet je eerst al 't vleesbot klein knippen om 't door de opening te kunnen persen, of is de opening zo ruim, dat je jezelf kunt vermalen...
...kortom, een beetje elektrische molen, met flink vermogen, 2-e-hands kom je zo uit op 'n 300 tot 1000 euri...
hier wat voorbeeldjes...:
http://www.snelzoekers.be/zoek/vleesmolen