Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door wendy hostyn
#1705959
ik zag laatst een filmpje op youtube van een hond met een ansgtstoornis, waarbij ze onder andere accupunctuur toepasten om de hond weer in balans te krijgen. ik vind er echter maar weinig literatuur over. heeft iemand hier informatie over? of iemand die het heeft toegepast op zijn/haar hond?
#2022929
Mijn hond heeft een tijdje acupunctuur gehad voor rugproblemen, helaas had het op haar rug geen effect, maar ze kan ook erg angstig zijn, zoals in de auto of een vreemde omgeving. Na de eerste behandeling zag ik een hele andere hond, liep met meer zelfvertrouwen de praktijk uit (vreemde omgeving). En de terugreis in de auto was een wereld van verschil, ze ging liggen i.p.v. staan en onrustig hijgen.
Gebruikersavatar
Door Els&Flow
#2023175
Accupunctuur heeft hier wonderen gedaan voor mijn adhd'er. Hij werd er rustiger van en veel minder angstig. De klachten zijn niet helemaal weg, maar hij krijgt regelmatig een onderhouds-kuurtje. Het verschil is direct en duidelijk merkbaar.
Door nienk
#2027017
de holistische DA waar ik met Reus kom doet geloof ik japanse accupunctuur, dat is met een soort staafje duwen op meridianen, ipv naalden er in prikken zoals met chinese. hij wordt er heerlijk rustig van, wat ook echt wel een tijdje aan houd.

wel leuk misschien voor je om te zien: aflevering van modemeisjes met een missie van 5 mei (op rtl5) komt een van de modemeisjes met haar hondje bij de DA waar ik ook kom, daar kan je de behandeling zien.

verder heb ik zelf geen ervaring met accupunctuur, wel met dry needling (bij de orthomanueel fysio, aanprikken van spanningspunten in je spieren, een reguliere behandeling), en naast dat dat lichamelijk echt een weldaad is moet ik zeggen dat het ook mentaal ontspant.
Door lola woef
#2033495
maar waar komt die angst vandaan?
zou eerst iets met dat doen homeopathie kan zeker goed helpen als ondersteuning
maar je zal ook iets met gedrag moeten doen de ene hond is er natuurlijk gevoeliger voor dan andere
ik zou eerst aan haar zelfvertrouwen gaan werken en kijken wat voor invloed jij hebt
wij die er naaststaan hebben ook altijd invloed op de hond positief maar helaas ook negatief
ja hondendragen ons nou eenmaal
maar eerst dus uitzoeken (voor zover dat lukt) waar het vandaan komt
Door soraya
#2038779
Mijn hond heeft afgelopen donderdag haar 1ste behandeling gehad.

Het is een blije hond,maar voor vuurwerk knallen/andere knallen en bepaalde situatie's met mensen en andere geluiden kan ze nog wat angstig reageren.
Ik probeer het maar "voor het geval dat "het wel mocht werken,baadt het niet dan schaadt het niet.

Voor nu vind ik het iets te vlot om te zeggen dat ik verschil merk.Ook er vanuit gaande dat  het bezoekje van de arts die de accupunctuur deed haar wel wat stress gaf en de volgende dag hadden we al afgesproken met iemand en daarvoor moesten we met de tram,dat gaat altijd ,maar die 2 dagen achter elkaar hebben haar net te veel stress gegeven denk ik ,waardoor ik nog niet kan zien hoe en of het werkt,ze heeft denk ik nu nog genoeg stress hormonen in haar lichaam,ik had weleen begrepen dat dat een aantal dagen(6) in het lichaam blijft hangen.

Gister avond zag ik al dat ze weer veel alerter reageerde,gewoon in het algemeen...toen reed er een auto over iets (pakje sap??) heen en dat was een goede knal...Mila reageerde heftiger dan ze normaal zou doen ???

Ik kan er nu nog niks nuttigs over zeggen helaas.

Ze speelde vandaag wel ineens met een herder waar ze hiervoor écht niet mee wilde spelen,ik zag dan aan haar dat ze onzeker van hem werd en hem probeerde te negeren,hij is pas 7 maanden jong,dus probeerde dan weleens toch door te gaan ,wat dan eindigde in een snauw grauw.Vandaag!!!! stond hij te blaffen in Mila's oor(haha) zij reageerde eerst weer even met een klein brommetje,lipje optrekken,hij blafte nog wat,zij loopt langs hem,hij kijkt haar met een strakke blik aan(uitdagend) en opeens schiet ze in een spelboog! Ik was wel echt verrast ,had ik echt niet verwacht...wie weet ligt het dan toch aan de acupunctuur.
Ze hebben nog lekker gespeeld en gerend,ze durfde zich zelfs over te geven.
:)
Door dogsunlimited
#2039480
Ik heb vroeger een getraumatiseerde hond gehad en de dierenarts die wij toen hadden was tevens homeopaat en acupuncturist. Hij heeft hem een tijd behandeld met bachbloesemtherapie, homeopathie en acupunctuur om met name zijn rug te ontspannen, aangezien die compleet vast zat door de stress. Maar ook om de hoeveelheid stresshormoon en afvalstoffen kwijt te raken. Binnen 2 maanden zag ik een redelijk andere hond en konden we verder werken aan het socialiseren buiten.

In deze link wordt redelijk goed uitgelegd wat met acupunctuur te bereiken valt:
http://www.ksparrowmd.com/san-francisco ... stress.htm
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door