Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

Door Phoebe
#1247982
Hallo allemaal,

Ik heb een cavalier teefje van 3 jaar oud ( Phoebe ). Toen zij net 2 jaar oud was constateerde de d.a. een hartruisje bij haar. Februari j.l. heb ik een echo/doppler onderzoek van haar hart laten maken. Ze heeft nog totaal geen klachten maar ik wilde gewoon weten of zij ook het bekende cavalierprobleem, een lekkende hartklep, heeft.

Helaas is dat dus wel het geval maar wel in geringe mate. Ze heeft 2 hele kleine gaatjes in de linkerhartklep. Verder dus ook nog geen medicijnen want ze heeft ( gelukkig ) nergens last van. Nou wil ik dat natuurlijk wel heel graag zou houden!

Ze krijgt grotendeels energique en zo'n 4 a 5 maaltijden in de week barf. Verder krijgt ze 3x p.w. visoliecapsules.

Nu las ik in het cavalierclubblad een advertentie over een voedingssupplement 'cardio-strength' van het merk of bedrijf vigla. In dit supplement zit carnitine, Dimethylglycine, Q-10, vitamine E en magnesium. Dit zou een goede ondersteuning zijn voor het hart. Meer info op www.vigla.nl

Iemand hier enig idee of dit een goed idee is om te geven? Of juist niet gezien het feit dat ze nog geen klachten heeft? Vond het ook aardig aan de prijs maar als het helpt om haar langer gezond bij mij te houden...

Iedereen die hier iets zinnigs over te zeggen heeft; graag!

gr. Sandra
Door charmed
#1248042
Ik heb geen ervaring met dat middel, maar ik weet dat 30 mg Q10 en daarnaast een 1/2 capsule Taurine/Carnitine  een hele verbetering kan geven bij hartpatiëntjes. Ik heb er zelf 2 op staan, die het heel slecht deden, maar sinds ik dat geef gaat het stukken beter. IK zou het niet gaan geven als het al goed gaat. Ik zou wachten tot het echt nodig is.
Door Lizzy
#1248061
Mijn hond Brutus heeft ook een lekkende hartklep. Wij hebben na 2 jaar een nieuwe doppler echo laten maken om te zien of er verslechtering was opgetreden. Dat was gelukkig niet het geval. Hij was een jaar of 5 toen de DA het ontdekte. Wij hebben hem sindsdien niks extra's gegeven. Omdat hij nergens last van had en omdat BARF genoeg Q10 bevat. Hij wordt nu in juli 13 jaar, onze Dalmatische schattebout. Dus om kort te gaan: nee, ik zou dit niet geven, ik zou Phoebe een knoert gezond BARF menu geven. Dat moet genoeg zijn om haar hart in top conditie te houden. Ik zou zelf wel over 1 of 2 jaar een nieuwe echo laten maken.
Door Nynke
#1248181
Hoi Sandra, welkom op BP  :) :) :) 

Ik ken het middeltje niet, maar ik zou in eerste instantie niets geven  :-\  als de DA niets voorgeschreven heeft.

Ik heb niets gemerkt aan Phoebe laatst, heb je zelf gemerkt dat ze kortademig is of zoiets ?

Ik zou wel zorgen voor voldoende beweging, de DA heeft mij, 11 jaar geleden  ::) ::), wel aangeraden om constante beweging, zoals lopen naast de fiets, te vermijden. Dit was slechter dan langzaam lopen afwisselen met sprintjes trekken  :P :P :P     
Door hamada
#1248533
Wij hebben helaas ervaring met twee hartpatientjes (ook caven), waarvan Remi vorig jaar overleden is.
Vanaf het moment dat de hartruis ontdekt is, geven wij ze per dag 1 capsule visolie en 1 capsule Q10 15 mg. Voorlopig krijgen ze geen L-carnitine en taurine omdat ze op KVV staan. Bij Remi bleek op de dopplercontroles de eerste 4 jaar dat zijn hart stabiel bleef. Toen hij uiteindelijk achter uit ging was dit binnen een half jaar :( en was er echt niets meer aan te doen.
Ramses krijgt nog steeds zijn capsules in aanvulling op zijn hartmedicatie (Fortekor) en onze herplaatser die een lichte ruis heeft krijgt ze nu ook.
De samenstelling van cardiostrength komt dacht ik wel overeen met de aanbevelingen op www.dogaware.com waar tips staan voor diverse ziektes.
Binnenkort ga ik met Ramses weer op controle bij de Wagenrenk en ben dan van plan te vragen hoe de specialist tegen cardio-strength aankijkt.
Laatst gewijzigd door hamada op ma 04 mei 2009, 16:01, 1 keer totaal gewijzigd.
Door Phoebe
#1248687
Hmmm, voorlopig denk ik dat ik het dus maar niet ga geven.

Hamada, ben wel benieuwd wat je specialist vindt van cardio-strength. Wanneer moet je daar naar toe? Hoe oud is Remi geworden? Is het 'normaal' dat het 4 jaar lang stabiel blijft en dan in een half jaar zo hard achteruit gaat tot overlijden aan toe? Wel heel erg hoor, als zoiets bij Phoebe zo gebeuren betekent dat dat ze maar 7 jaar zou worden..... :'(

Maar ik hoor gelukkig toch ook wel vaak positieve verhalen, honden die met een lekkende hartklep toch nog heel oud worden! Dat probeer ik dan maar voor ogen te houden.

Nynke, ik kijk hier al heel lang in de rondte hoor maar inderdaad nog nooit eerder wat gepost. Nee, ik merk niks aan Phoebe. Zou constante beweging inderdaad verkeerd zijn? Phoebe rent nogal vaak naast de scoot mee. Nu met dit warmere weer wat minder, ze geeft zelf dan ook wel aan dat ze op de treeplank wil gaan zitten  ;D.
Door hamada
#1248849
Helaas is Remi inderdaad maar 7 jaar geworden. In die zin heeft hij "gewoon" pech gehad dat de aftakeling van zijn hart plotseling zo snel ging. Ook de specialist had geen concrete verklaring hiervoor. Hij was ook nogal jong (3) toen zijn ruis werd vastgesteld. Ondanks het feit dat de fokker zegt dat ze eigenlijk nooit hoort van hondjes van haar kennel die hartfalen hebben, heeft het neefje van Remi, dus met grotendeel de zelfde bloedlijn, nu ook, met 6 jaar een flinke afwijking en zit hij aan de fortekor. Over een week of 3 gaat hij voor een controle doppler om te kijken of de medicatie goed is aangeslagen of niet. Ik heb de indruk dat hij toch al achteruit is gegaan qua conditie. Ik hoop van niet, maar ik ga er eigenlijk vanuit dat Ramses erfelijk zwaar belast is en dat hij ook niet heel oud zal worden (afgaand op het verloop van Remi).
Maar Senna, onze herplaatser van 6 (zonder stamboom) heeft een lichte hartruis en een veel betere conditie dan Ramses.
In ieder geval heb ik wel vertrouwen in de Q10 (wordt trouwens ook voor humane hartpatienten gebruikt en blijkt werkzaam te zijn) en de zalmoliecapsules, gezien de eerste positieve resultaten van Remi, waar zelfs de fysieke conditie van het hart zichtbaar verbeterd was (uiteraard niet van de hartkleppen) op de doppler. En verder zorg ik dat de honden, ook als ze een weekje in pension moeten toch kvv blijven eten. Brokken worden ook in verband met conditie van het hart sterk afgeraden.
Door Nynke
#1249051
Phoebe schreef:
Maar ik hoor gelukkig toch ook wel vaak positieve verhalen, honden die met een lekkende hartklep toch nog heel oud worden! Dat probeer ik dan maar voor ogen te houden.

Nynke, ik kijk hier al heel lang in de rondte hoor maar inderdaad nog nooit eerder wat gepost. Nee, ik merk niks aan Phoebe. Zou constante beweging inderdaad verkeerd zijn? Phoebe rent nogal vaak naast de scoot mee. Nu met dit warmere weer wat minder, ze geeft zelf dan ook wel aan dat ze op de treeplank wil gaan zitten ;D.
Gunnar is het levende bewijs van een Cavalier die oud kan worden met "de" hartkwaal ::) ::) ::)

Ik heb dat toen gehoord van de DA, 11 jaar geleden en heb hem toen nooit meer naast de fiets laten lopen. Nou ja, 100-200 meter misschien ::) ::) ::)

Draaft Phoebe los mee naast de scoot of aan de lijn ?
Door hamada
#1261939
Vandaag met Ramses ter controle bij de Wagenrenk geweest en hoera  :daisy:: hij is stabiel gebleven!! Zijn medicatie hoeft niet bijgesteld te worden en de conditie van zijn hart was heel behoorlijk. Dus geen reden om op dit moment met de snelle aftakeling van Remi rekening te houden  :)
De mindere conditie ligt hoogst waarschijnlijk aan de forse spondilose: op de foto bleek vrijwel zijn hele rug al vast te zitten. Dat is toch wel heel veel meer dan een paar jaar geleden op de foto te zien was. Ja, dan loop en spring je inderdaad wat minder snel en soepel, kan ik me voorstellen. Maar ik voel me met dit nieuws wel feestelijk, de grootste zorg is in ieder geval weg.

Ik heb ook even een artikeltje over cardio-strength laten lezen met de vraag of dit goed is om bij te geven. Op zich zou het inderdaad een goed supplement zijn om bij te geven (de Q10 en omega kreeg Ramses al in losse pillen, de taurine en l-carnitine zitten ook in kvv), hoewel de pillen relatief laag gedoseerd zijn. Maar in combinatie met vers vlees voeding krijgt de hond voldoende binnen om ondersteuning te krijgen van de supplementen.
Ik ga dus eens kijken of ik het kan bestellen zodra de potten viscapsules en Q10 leeg zijn. Scheelt weer ruimte in het keukenkastje met al die medicijnen en andere pillen. Op internet zag ik trouwens wel dat er een flink prijsverschil tussen de VS en Nederland is, maar ja, dan komen daar weer de verzendkosten bij.
De inhoud van de pillen komt ook aardig overeen met de supplementen die voor hartpatienten op www.dogaware.com worden aangeraden.
Laatst gewijzigd door hamada op di 19 mei 2009, 20:54, 1 keer totaal gewijzigd.
Door kruipluis
#3320737
Hallo,
ik ken het middel wel.Mijn hondje had 2 lekkende kleppenen heeft mede door gebruik van Cardio Strenght nog ruim 5 jaar kunnen leven.
Hij had de hoogste medicatie van vetmedin en benekor.De lekkende hartkleppen zijn ontdekt toen hij 10 jaar was en hij is uiteindelijk toch nog 15 jaar en 3 maanden geworden.Het is geen goedkoop middel(in Amerika kost het stukken goedkoper, min vriendin heeft 4 potjes voor me meegebracht uit de US), maar ben blij dat ik het hem heb kunnen geven.
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door