Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

#3319170
Heeft iemand ervaring met lasertherapie bij een peesschede ontsteking (biceps/schouder)? Ben heel benieuwd. .. ::)

Mijn hond heeft dus een dergelijke ontsteking. Voorgestelde behandeling is corticosteroïden injectie in het schoudergewricht. Onder narcose. Mijn hond is dik 11 jaar, verder gezond maar ik vind narcose te spannend...
Laatst gewijzigd door yazzie op wo 03 jan 2018, 13:27, 1 keer totaal gewijzigd.
#3319193
Ik heb er geen ervaring mee. Maar ik weet wel dat een cortico injectie ook niet zaligmakend is. Het weefsel wordt door cortico's juist slechter. Kan een osteopaat hier niet wat voor je betekenen?

Overigens kunnen honden van 11 jaar tegenwoordig nog prima onder narcose hoor. Die zijn tegenwoordig zo veilig. Ja, er kan altijd wat mis gaan natuurlijk.... Maar leeftijd vind ik echt niet langer een belemmering voor een passende behandeling (als die dan ook echt passend is).
#3319244
Lasertherapie zou gebeuren door een dierenarts-ostheopaat bij wie mijn honden eens in de zoveel tijd komen om na te kijken en te behandelen. Ik heb juist haar benaderd voor een alternatief voor de corticosteroïden injectie en zij kwam met lasertherapie. Maar ik ken dus zelf niemand die hiermee ervaring heeft op het gebied van peesontsteking. Omdat mijn hond niet de jongste is, wil ik wel snel verbetering zien zodat de rest van het lijf weer normaal belast gaat worden en wil in elk geval mijn hond pijnvrij hebben. Ik wil niet afwachten of het wel of niet iets doet. Lees op internet wisselende ervaringen over het resultaat van lasertherapie.

Enfin, vandaag dierenarts gesproken en narcose is van de baan. Morgen ga ik heen voor aanvullende foto's om te zien of er toch meer speelt en dan verder zien. Specialist wil zien of injectie zonder narcose gezet kan worden bij mijn hond. Eén keer een corticosteroïden injectie zal niet direct voor enorme schade zorgen en hopelijk wel de ontsteking verhelpen. Bij mij zelf zorgde één prik in mijn knie voor het gewenste resultaat, namelijk geen pijn en niet meer manken. Is nu 2,5 jaar geleden.

Hond is niet alleen dik 11 jaar maar na operatie 3 jaar geleden pas na uren wakker geworden uit narcose. Paniek in de kliniek, contact met Utrecht wat te doen, enfin, wil ik niet opnieuw meemaken. Zijn broer heb ik ook en is vorig jaar geopereerd. Goed en vlot uit narcose gekomen maar gangwerk was wel achteruit gegaan en een opvlamming gehad van zijn chronische leverontsteking. Was dus ook geen goede ervaring. Maar mijn vorige hond is zo vreselijk uit een narcose gekomen, dat het leek of ze dronken was. Is nooit meer goed gekomen. Vandaar mijn terughoudendheid voor narcose. En ja, ik weet ook dat het eigenlijk altijd goed maar 100% garantie dat er niets mis gaat, krijg je niet. Begrijpelijk ook, het blijft een risico, hoe klein ook. Als het niet perse hoeft, wil ik het gewoon echt niet.

Als de injectie toch niks wordt, zal het denk ik wel nsaid 's worden en wil ik toch de lasertherapie gaan proberen. Volgens de ostheopaat gaat dat prima samen. Curcuma en visoliecapsule van Royal Green krijgt hji standaard al maar helpt jammerengenoeg dus niet afdoende. Geen idee wat ik anders/beter kan doen maar tips zijn welkom. :cool:
#3319494
Korte update: de orthopedisch specialist die bij mijn eigen dierenarts regelmatig in de kliniek komt, zette mij buiten bij het röntgenen met als gevolg een onrustige hond die niet stil lag... >:( Was bizarre ervaring waar ik weer van geleerd heb, namelijk om mij niet meer te laten wegsturen. Dus geen foto's en geen cortico injectie. Ik kreeg 3 minuten de tijd om toch voor narcose te kiezen want hij vond het zonde van zijn tijd. Enfin, ik heb aangegeven dat hij 3 minuten tijdwinst had geboekt, heb aan de assistent om nsaid gevraagd en ben weggegaan.

Voor de pijn dus voor nu nsaid. Morgen ga ik beginnen met lasertherapie, twee keer per week bij Chantal Kurvers, dierenarts, ostheopaat en chiropractor. Foto's wil mijn eigen dierenarts nu gaan nemen nu het bij de specialist niet is gelukt. Bij haar mag ik er wel gewoon bij blijven. Tssss. ..

Ik zal proberen wat updates te plaatsen over de lasertherapie. Ben heel benieuwd naar het resultaat! ::)
#3321039
Helaas... Na drie sessies te hebben gehad, liep hij nog steeds mank en geen verbetering. Dierenarts-ostheopaat adviseerde om toch eerst foto's te laten maken; de lasertherapie in combinatie met NSAID's, Puur Pees en lijnrust (15 minuten per wandeling :-\ ) deed te weinig. Besloten om naar Dick van Zuijlen van MCD te gaan voor foto's en scans zodat ook de weke delen in beeld worden gebracht. Eigen da heeft geen scan en als ie dan onder narcose :-X moet, dan meteen een volledige beeldvorming en behandeling. De afspraak staat vandaag; hopelijk geen heel ernstige zaken...
#3322252
Probleem is toch artrose in ellebogen en schouders. Geen spier of peesblessures. Ook geen bottumor. Eerste keuze is nu stamceltherapie. Ik ga maandag weer naar het MCD voor uitgebreide uitleg van de scans en het bespreken van stamceltherapie.
#3326279
Even een update: op 8 december heeft mijn hond in beide ellebogen stamceltherapie in combinatie met een ACP-injectie in het MCD in Amsterdam gekregen. Bij mijn hond is na een scan alleen artrose geconstateerd en geen onderliggend probleem als LPC, LPA of incongruentie. Is pure slijtage dus. Ook in beide schouders uitsluitend milde artrose. Rug was helemaal nog gaaf (Duitse herder, bijna 12 jaar). Pijnklachten kwamen uit linker elleboog.

Binnen twee dagen na de behandeling was er al aanzienlijke verbetering, minder mank en dus minder pijn. Nu, bijna 4 weken verder zie je nog wat onregelmatigheid maar is al zoveel minder dat ik de behandeling nu al geslaagd noem. Na 13 weken is het resultaat optimaal. Vooralsnog lijnrust, maximaal kwartier uitlaten en dat mag per week vijf minuten worden opgebouwd. Eerste twee weken maar vijf minuten per keer, maximaal vier keer per dag. :-X

Als NSAID krijgt hij nu nog carporal maar ik wil overstappen naar cimalgex (alleen Cox 2).

Als supplementen geef ik de Flexadin Advanced (vanwege de 40 mg ongedenatureerd collageen type II), visolie capsule van Royal Green en heb groenlipmossel Lunderland en biologische curcuma longa (Pitt&pitt) besteld.

En euh... Geen Hills Joint, gewoon nog steeds Barf maar met extra's als collageen type II, groenlipmossel en curcuma. Dat moet het gaan doen. Visoliecapsule kreeg hij altijd al.

Ik ben zeer positief over het resultaat tot nog toe.
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door