Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot alternatieve geneeswijzen (homeopathie, acupunctuur, bach-bloesems, etc.)

Moderator: Lizzy

#3299953
Ik kom er zelf niet uit. Mijn jonge hond loopt niet lekker, lijkt te duwen met een voorpoot. Is 11 maanden. Heb zelf Arnica D6 tabletjes in huis en die haar gegeven, maar eigenlijk niet direct toen ik het zag, afgelopen woensdag viel het ook ander op en vrijdag voor eerste keer 2 tabletten avond en volgende ochtend weer. Nu 1 tablet avond en 1 tablet ochtend. Nu heb ik begrepen dat traumeel sterker zou zijn en ook nog na enige tijd zou kunnen helpen, ook bij jonge hond oke? Na 1 jaar wil ik so wie so rontgen voor HD/ED, geen idee of het dat zou kunnen zijn, altijd mogelijk. Ze is nogal lomp en onbehouwen rent, knalt overal in en tegenaan, brrrrg. nu aan de lijn uitlaten en dadelijk maar wat zwemmen. Las nu Traumeel H, Traumeel S wat is nu verschil welke zou ik kunnen proberen en ervaringen???
#3299960
faya schreef:Ik kom er zelf niet uit. Mijn jonge hond loopt niet lekker, lijkt te duwen met een voorpoot. Is 11 maanden. Heb zelf Arnica D6 tabletjes in huis en die haar gegeven, maar eigenlijk niet direct toen ik het zag, afgelopen woensdag viel het ook ander op en vrijdag voor eerste keer 2 tabletten avond en volgende ochtend weer. Nu 1 tablet avond en 1 tablet ochtend. Nu heb ik begrepen dat traumeel sterker zou zijn en ook nog na enige tijd zou kunnen helpen, ook bij jonge hond oke? Na 1 jaar wil ik so wie so rontgen voor HD/ED, geen idee of het dat zou kunnen zijn, altijd mogelijk. Ze is nogal lomp en onbehouwen rent, knalt overal in en tegenaan, brrrrg. nu aan de lijn uitlaten en dadelijk maar wat zwemmen. Las nu Traumeel H, Traumeel S wat is nu verschil welke zou ik kunnen proberen en ervaringen???
De verschillen:

Samenstelling Traumeel® H Spier-en gewrichtsgel & druppels
Arnica montana D4
Bellis perennis D4
Calendula officinalis D4
Chamomilla recutita D4
Hypericum perforatum D6*
Mercurius solubilis D12
Millefolium D4
Symphytum officinale D8
*D4 in druppels
 
Samenstelling Traumeel® S Spier- en gewrichtscrème
Aconitum napellus D1
Arnica montana D3
Belladonna D1
Bellis perennis Ø
Calendula officinalis Ø
Chamomilla Ø
Echinacea angustifolia Ø
Echinacea purpurea Ø
Hamamelis virginiana Ø
Hepar sulphur D6
Hypericum perforatum D6
Mercurius solubilis D6
Millefolium Ø
Symphytum officinale D4
 
Samenstelling Traumeel® S tabletten
Aconitum napellus D3
Arnica montana D2
Belladonna D4
Bellis perennis D2
Calendula officinalis D2
Chamomilla D3
Echinacea angustifolia D2
Echinacea purpurea D2
Hamamelis virginiana D2
Hepar sulphur D8
Hypericum perforatum D2
Mercurius solubilis D8
Millefolium D3
Symphytum officinale D8

Voor ontstekingen/kneuzingen/blessures gebruik ik altijd de S tabletten. En het middel is in die zin niet sterker dan Arnica maar er zitten meer werkzame stoffen in dan Arnica alleen. Arnica is een onderdeel van Traumeel tabletten zoals je kunt zien.

Ik vind jonge honden die niet goed lopen niet fijn en ik ging daarmee naar een orthopedisch specialist.
#3299972
dank Lizzy voor reactie - dit had ik zelf ook gevonden. Ben er nu achter dat Traumeel S tabletten voorheen Traumeel H heette. Uiteraard zal ik - als het probleem aanhoudt - een andere oplossing moeten zoeken, maar wilde nu 1e hulpmiddel gebruiken om haar zo iets ondersteuning te geven.
 Terug naar “Alternatieve geneeswijzen”

Barfplaats wordt gesponsord door