Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door 1eboa
#1052283
Veertien dagen geleden, de week na een groot hondenevenement kreeg een van mijn honden een aantal keren per dag/nacht donkergrijze dunne ontlasting, hij was er niet ziek van, na 2 dagen was het over. Vorige week kreeg de volgende het, die at een dag niet, maar dezelfde dunne poep. Zaterdagochtend wilde Streep niet eten, ook grijze dunne ontlasting, 's avonds veel waterig en knalgeel spugen. gisteren ging het al niet veel beter. Vanmorgen nog steeds dezelfde verschijnselen, dus dan vanmorgen maar naar de DA. Ze heeft daar een spuit gehad, een cocktail MDK rechtstreeks in de ader en het advies was om haar vanavond weer een spuit te geven, wanneer er geen verbetering is.
Ze mag niets eten, morgenochtend een klein beetje yogurt proberen. Voor de komende dagen moet ze kombitrim tabletten hebben. Ook heeft ze wormenkuur in de vorm van druppels in haar nek gehad, want wormen zouden de diaree kunnen verergeren. Eerlijk gezegd vind ik het vervelend, dat ik het zelf niet heb kunnen oplossen. Hoelang zouden jullie wachten in dit geval? Weet iemand een betere opolossing, want het zou kunnen, dat dit virus ook mijn andere 2 honden besmet?
Door 1eboa
#1052288
De DA zei dat het een virus was. De eerste hond was er niet ziek van, die at gewoon, de 2e at een dag niet. Streep is een jonge teef van 10 maanden, misschien nog niet zoveel weerstand opgebouwd. De DA vond haar conditie nog wel goed, haar termperatuur was niet echt hoog 38.9.
Door Kuszco
#1052341
Honden kunnen heel verschillend reageren op hetzelfde virus. Tenminste bij ons is dat wel zo.
Lotje heeft een of twee dagen behoorlijk diarree en Zita is er doodziek van. Met Lotje ga ik dan ook zelden naar de DA en kan ik het zelf meestal oplossen ,terwijl ik bij Zita weet dat ik niet onder de DA uitkom en er meestal Finidiar of AB op volgt.
Finidiar heb ik inmiddels zelf in huis. Als het bij jullie inderdaad hetzelfde virus is dan krijgen je andere twee honden het niet meer. Zij hebben inmiddels al afweer opgebouwd neem ik aan.
Heel veel succes.
Groetjes Liliane, Zita en Lotje.
Gebruikersavatar
Door pike
#1052375
Hier zijn ze verleden week na de clubmatchook alle drie aan de diarree geweest . Ze begonnen wel vrij snel na elkaar, zo'n 1,5 dag na de clubmatch kregen ze binnen 1 dag alle drie de spuitpoep. Maar ze voelden zich verders niet ziek, gaven niet over en ik heb ze gewoon te eten gegeven (alleen even geen orgaanvlees en geen groente ivm de laxerende werking). Ik heb ze okugest, probiotica en gekookte pompoen gegeven. Duc was na 2 dagen weer normaal, Armagnac na 3 dagen en Pike deed er met 4 dagen het langst over. Die ben ik, op advies hier op bp, toch pens gaan geven omdat zijn botjes er aan de achterkant onverteerd en onverpakt uitkwamen.
Ik ben dus niet na 2 dagen al naar de da gegaan. Maar ze gedroegen zich, buiten de diarree om, bepaald niet ziek. Ze zaten vol levenslust en eetlust. Ik heb er op gelet dat ze genoeg vocht binnen kregen.  Wat Pike betreft, ik zou vanochtend de da gebeld hebben als het niet over was geweest.
Je andere honden zullen niet opnieuw met het virus besmet worden, ze hebben de ziekte nl. al doorgemaakt.
Door 1eboa
#1052383
Streep heeft geen eetlust, ze kwam ook niet terwijl ik met het eten bezig was, normaal staat ze te springen. Ook had ze een uurtje terug weer die vieze dunne poep. We hebben 5 honden, waarvan 3 het nu gehad hebben, waarschijnlijk hebben die andere 2 genoeg weerstand. Nu ga ik nog even lopen met Streep en neem dan het besluit voor eventueel nog een injectie met al die troep. Jammer dat Hitam niet gereageerd heeft.
Door 1eboa
#1052498
In een MDK injectie zitten meerdere stoffen o.a tegen spugen, darmkrampen, wat antibiotica, deze uitleg heeft de DA gegeven en werd in een ader ingespoten. Ze heeft al 3 dagen niets gegeten, alles duwt ze met haar neus weg. Morgenochtend hebben we weer een afspraak bij de DA. Het positieve ervan is dat ze niet meer gespuugd heeft, maar ze ligt nog als een zielig hoopje in haar mandje.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door