Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door keetje
#3385546
Hallo allemaal,
Na een langdurige afwezigheid (het waarom leg ik nog wel eens uit) de weg terug gevonden naar dit forum.
Na Luna's ernstige huidproblemen in het verleden leek het leven haar weer toe te lachen. Ze is eergisteren 10 geworden maar/en een maand geleden is bij haar DCM geconstateerd. Ook heeft ze een ernstig lekkende hartklep. Levensverwachting circa 2 maanden (Alhoewel de cardiologe een keer een hond meegemaakt had die het in deze conditie nog 2 jaar volgehouden heeft) Wij gaan voor 4 jaar. :cool:
We hebben besloten voor levenskwaliteit te gaan en niet voor kwantiteit. Met die huidproblemen toentertijd heb ik me helemaal rot zitten goegelen om maar van alles te vinden om het leven draaglijker te maken maar dat was een heel andere kwestie als dat ze nu heeft.
Ze krijgt medicijnen, lekker eten en aangepaste wandelingen, we hebben de doggyride weer van zolder gehaald om de prinses gepast te kunnen vervoeren naar haar favoriete plekjes en verder leven we van dag tot dag.
Ik ga nog even verder lezen of ik verder nog iets kan vinden wat betreft hartproblemen en dan ga ik eens even lekker neuzen in alles wat ik de afgelopen tijd (jaren) gemist heb. Fijn weer terug te zijn. :)
Door Lizzy
#3385550
Ahhh, wat sneu! Wat vervelend joh! Maar ik geef je groot gelijk hoor, gewoon lekker voor 4 jaar intekenen. Cardiologen hebben het zo vaak mis. Wat voor medicijnen krijgt zij? Zijn natuurlijke supplementen nog een idee?
Door keetje
#3385560
Hoi Lizzy, Onze eigen dierenarts had via echo al gezien dat het hart ernstig vergroot was en de wand erg dun, dus slap. (DCM) Er loopt bij de bullterrierclub een onderzoek naar erfelijke hartaandoeningen binnen het ras. Wij zijn naar Eersel getogen met Luna naar de cardiologe die dit onderzoek doet en door middel van een dopler onderzoek heeft zij geconstateerd dat Luna de erfelijke vorm van DMC heeft. Er schijnt een (waarschijnlijk) voedselgerelateerde vorm te zijn en een erfelijke vorm. Ook zag zij toen tijdens dat onderzoek dat ze een ernstig lekkende hartklep heeft.
Ze krijgt Vetmedin en Upcard.
Door Lizzy
#3385613
keetje schreef: zo 08 sep 2019, 19:55 Hoi Lizzy, Onze eigen dierenarts had via echo al gezien dat het hart ernstig vergroot was en de wand erg dun, dus slap. (DCM) Er loopt bij de bullterrierclub een onderzoek naar erfelijke hartaandoeningen binnen het ras. Wij zijn naar Eersel getogen met Luna naar de cardiologe die dit onderzoek doet en door middel van een dopler onderzoek heeft zij geconstateerd dat Luna de erfelijke vorm van DMC heeft. Er schijnt een (waarschijnlijk) voedselgerelateerde vorm te zijn en een erfelijke vorm. Ook zag zij toen tijdens dat onderzoek dat ze een ernstig lekkende hartklep heeft.
Ze krijgt Vetmedin en Upcard.
Ik twijfelde ook niet aan de diagnose! Maar als de specialist zegt "2 maanden" hoop ik dat ze ongelijk hebben. Ze zitten er wel vaker naast, qua levensverwachting.

Maar goed, supplementen die goed zijn voor het hart, zie je daar nog wat in?
Door keetje
#3385615
Ja hoor, ben ik best voor in. Maar het mag niet zo gaan worden dat ze meer pillen en poedertjes moet gaan eten dan dat ze voer in haar bak heeft of dat de smaak te veel gaat overheersen. Het eten moet wel lekker blijven voor haar. Gebrek aan eetlust schijnt ook 1 van de symptomen te zijn dus zolang ik er goed eten in krijg mag ik in mijn handjes knijpen. Ik las ergens iets over Q10 en nog wat, weet even niet meer zo snel wat dat andere was. Dus als jij nog tips hebt, graag!
Door Lizzy
#3385629
keetje schreef: ma 09 sep 2019, 15:14 Ja hoor, ben ik best voor in. Maar het mag niet zo gaan worden dat ze meer pillen en poedertjes moet gaan eten dan dat ze voer in haar bak heeft of dat de smaak te veel gaat overheersen. Het eten moet wel lekker blijven voor haar. Gebrek aan eetlust schijnt ook 1 van de symptomen te zijn dus zolang ik er goed eten in krijg mag ik in mijn handjes knijpen. Ik las ergens iets over Q10 en nog wat, weet even niet meer zo snel wat dat andere was. Dus als jij nog tips hebt, graag!
In plaats van Q10 kun je beter Ubiquinol geven. Dit is wel de belangrijkste om te geven, qua supplement. Samen met omega 3 in de beste visolie die je kunt betalen. Ik vind zelf Royal Green erg goed.

Meidoorn (Phytonics heeft volgens mij een meidoorn supplement).

Gember (kun je vers eenvoudig door de groentenmix doen).

Carnitine.

Rauwe melk kefir.
Door keetje
#3385641
Dank je wel! Ik ga kijken hoe en waar ik dat krijgen kan. Baat het niet dan schaadt het niet.
Door keetje
#3385826
Hoi Lizzy, ik heb ondertussen Ubiquinol gevonden op het WWW maar zie door de bomen het bos niet meer. Wat moet ik kopen en van welk merk? En dan? Welke dosering? De kinderdosering? Visolie krijgt ze ook en gember staat nu ook op haar menu. Meidoorn ben ik ook nog naar op zoek.
Veel vragen weer maar er is zo veel te krijgen en ik heb er helemaal geen zicht (meer) op wat goed en wat niet goed is.
Door keetje
#3385828
26 kilo. ik heb ondertussen gelezen dat Ubiquinol samen met selenium gegeven een beter resultaat geeft? Weet jij daar iets van? En er is Ubiquinol in veel verschillende sterktes te krijgen. Welke zou ik moeten hebben voor Luna? Verdorie, van elke vraag komen weer 2 andere vragen. Sorry!
Door Lizzy
#3385829
keetje schreef: do 12 sep 2019, 14:52 Hoi Lizzy, ik heb ondertussen Ubiquinol gevonden op het WWW maar zie door de bomen het bos niet meer. Wat moet ik kopen en van welk merk? En dan? Welke dosering? De kinderdosering? Visolie krijgt ze ook en gember staat nu ook op haar menu. Meidoorn ben ik ook nog naar op zoek.
Veel vragen weer maar er is zo veel te krijgen en ik heb er helemaal geen zicht (meer) op wat goed en wat niet goed is.
Ik koop dit soort dingen altijd via I Herb. Scheelt je een hoop geld. Je moet wel onder de €22 blijven, ander moet je invoerbelasting betalen. Je kunt het best kiezen voor versturen via local post. In de tussentijd kun je vast snel in NL al Ubiquinol kopen want het duurt meestal wel een paar weken voor het bezorgd wordt en je moet nu geen tijd verliezen.

Als ik weet hoeveel kg Luna weegt, kan ik je meer vertellen over de dosering. Je moet het wel altijd geven met een maaltijd, liefst een maaltijd die wat rijk is aan vet is.

Qua meidoorn zou je kunnen denken aan dit middel: https://www.medpets.nl/canina+hart+vitaal/. Daar zit ook L-carnitine in, ook goed voor het hart. Dosering staat op de verpakking.
Door Lizzy
#3385832
keetje schreef: do 12 sep 2019, 15:13 26 kilo. ik heb ondertussen gelezen dat Ubiquinol samen met selenium gegeven een beter resultaat geeft? Weet jij daar iets van? En er is Ubiquinol in veel verschillende sterktes te krijgen. Welke zou ik moeten hebben voor Luna? Verdorie, van elke vraag komen weer 2 andere vragen. Sorry!
Ik heb even op de website van dierenarts Karen Becker gekeken hoeveel zij adviseert voor een hond van 26 kg. Dat is 1,32 ml en dat is omgerekend 130 mg. Nou geven die Amerikanen altijd best hoge doseringen dus ik denk dat je prima kunt volstaan met een supplement waar 100 mg in zit. En dat zit bij de meeste merken in 1 capsule.

Ik zou dan gaan voor (zelf) voor NOW: https://nl.iherb.com/pr/Now-Foods-Ubiqu ... dp-related.

Die zijn betaalbaar en onder de €22 (invoer) en die bevatten 100 mg per capsule dus ik zou daar 1 capsule van per dag geven bij de maaltijd. Ik zou daar zelf trouwens geen selenium bij geven. Een teveel aan selenium is schadelijk voor honden. In vis en vlees zit selenium. Wil je er toch wat extra selenium bij geven, doe het dan op de veilige manier en geef je hond een geplette paranoot. Die zit vol met selenium.
Door keetje
#3385834
Ok, Canina hart vitaal besteld.
Nu nog de visolie en de Ubiquinol.
Visolie gaat lukken.
Ubiquinol heb ik ondertussen ook gevonden en dan zal ik gaan voor iets van 100 mg per capsule.
Ik ga eerst even voor dat wat ik zo snel mogelijk in huis heb en daarna voor de langere termijntoestanden. Zodat ik snel kan beginnen.
Hartstikke bedankt voor je hulp, ik zag zoveel info dat ik het niet meer wist.
Luna krijgt 1 dag in de week vette vis dat kan ik verdelen over de rest van de week zodat haar eten wat vetter wordt.
Nogmaals bedankt.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door