Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door Husky
#3377190
Goedemiddag iedereen ;)

Mijn witte husky heeft sinds anderhalf jaar last van traanogen. Ben inmiddels al een paar keer naar verscheidene dierenartsen geweest om de ogen na te kijken, maar ze kunnen niets vinden. Alles ziet er goed uit behalve een chronisch overvloed aan traanvocht. Geef mijn hond, Hannah, Darf biologische voeding en Alroda. Er is qua gezondheid niets aan de hond echter ziet het er esthetisch niet echt mooi uit. Graag zou ik het willen verminderen. Maakt de oogjes iedere dag al schoon met fysiologisch water maar werkt niet voldoende. Hebben jullie tips? Alvast dank.

Groetjes
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3377226
De Hannah (dat is blikvoer, toch ?) eens weglaten en kijken of dat verschil maakt. :) Traanvloei is wel typisch iets wat blik of brok als effect heeft.
En dan niet te veel aan prutsen. Al dat uitspoelen met lichaamsvreemd iets en gewrijf, geeft volgens mij nog meer tranen. ;)

Ik vermoed dat het traankanaal toch volledig vrij is? Dat hebben die dierenartsen gechecked?
Gebruikersavatar
Door Husky
#3377228
Haha nee sorry mijn hond heet Hannah. Snap je verwarring, beetje verkeerd geformuleerd. ;D
Ze krijgt kvv van Darf en Alroda. De dierenartsen hebben inderdaad al gecontroleerd op mogelijk verstopte traanbuizen, maar dat is niet het geval.

Groetjes
Door Lizzy
#3377232
Ben je al eens naar een dierenarts gespecialiseerd in ogen geweest met je hond? Mijn ervaring is namelijk dat dierenartsen gewoon niet genoeg verstand hebben van ogen. Je hebt daarvoor een specialist nodig. En ook al is er niks te zien, het kan een bouwfoutje van het oog zijn. Het oog hoeft maar net niet helemaal goed te passen zeg maar, of je hebt last van dit soort dingen. Ik denk dat het met de voeding weinig van doen heeft.
Door inni
#3377243
Is het alleen om de natte ogen of heeft ze ook rode verkleuring die er niet zo verzorgd uitziet maar waartegen je weinig kan doen. ? Ik heb Maltezers en ook al behandel ik ze gelijk de ene heeft veel meer last van vocht op een witte vacht dan de andere. De ogen houd ik gewoon proper met een wattenschijfje en ik zorg ervoor dat de eventuele donkere prutjes in de ooghoeken 2 x per dag verwijderd worden, ook met een wattenschijfje met af en toe wat boorwater of rozenwater aan als het moeilijk weg te halen is. Het kan ook zo zijn dat de wimpers de oogbol raken en dat ze daardoor meer traanvocht heeft. Tegen rode verkleuring is naar mijn gevoel weinig te doen.... sommige zeggen met een kwastje wat maiszetmeel deppen, andere zeggen de ooghoeken na het drogen stippen met vaseline (ik probeerde ook al een vaseline lippenstiftje) maar dicht bij ogen pruts ik niet graag met van alles. Bij Boy is de rode verkleuring bijna 3 jaar weggeweest na een ab kuur en in feb heeft hij weer een kuur nodig gehad en opnieuw is de verkleuring aan 't uitgroeien. Ik heb bij een da ooit wel 's druppels meegekregen om op hun voer te doen maar dat was een flesje zonder etiket of merk en dat is naar de vuilbak verhuist. Er bestaan ook poeders om over hun voer te strooien en dan gaat het rode ook weg.... maar op die manier hoeft het voor mij ook weer niet ;)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door