Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Door Paulus5
#3370408
Ene van mijn honden is enorm winderig de kaatste tijd. Nochtans is er niets veranderd in haar voedsel. Ze eet die barf al de hele tijd. Dan kan dit door de voeding niet zijn toch? Want ik voer eigenlijk hetzelfde. Maar ze had er wel eens een dagje last van maar dat was niet zoals nu. We vallen nu echt gewoon echt allemaal van de stank. Of kan er plotse winderigheid optreden?
Ze heeft een half uur geleden gepoept trouwens dus dat zou me verbazen moest het dat zijn
Gebruikersavatar
Door pike
#3370417
Voer je groente? Misschien met koolsoorten?
Of eitjes?
Daar zou het aan kunnen liggen.
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3370418
Het zou kunnen liggen aan het feit dat je fruit bij je vlees voert. Dat gaat gisten in de maag en darmen en zo gas vormen.
Door Paulus5
#3370428
pearlsofpassion schreef:Het zou kunnen liggen aan het feit dat je fruit bij je vlees voert. Dat gaat gisten in de maag en darmen en zo gas vormen.
Dit komt nu inderdaad net na je vorig bericht op dat ander topic ;) had het antwoord pas erna gelezen. Zal inderdaad daardoor zijn misschien
Want voer geen koolsoorten behalve 1 roosje brocolli en 1 spruit over 10 kg groenten misschien dus denk eerlijk gezegd niet dat dat zoveel is dat ze ons echt vergast
Gebruikersavatar
Door pike
#3370433
Julie5 schreef:Dit komt nu inderdaad net na je vorig bericht op dat ander topic ;) had het antwoord pas erna gelezen. Zal inderdaad daardoor zijn misschien
Want voer geen koolsoorten behalve 1 roosje brocolli en 1 spruit over 10 kg groenten misschien dus denk eerlijk gezegd niet dat dat zoveel is dat ze ons echt vergast
Dat had ik zo gauw niet in de gaten dat jij dat was. De topics lopen een beetje door elkaar nu.
1 spruit :biggrin2: nee dat zal wel niet de oorzaak wezen.
Kan je de fruit/groentemix niet meer uit je porties halen? Vlees wegdoen is pas echt zonde natuurlijk.
Door Lizzy
#3370443
Ik denk dat darmen van een hond niet stabiel zijn. De inhoud dan he. De bacteriën. Er kunnen allerlei redenen zijn waarom die bijv. van slag zijn. Ik zeg maar wat: een virusje. Of misschien dat hij nu ondertussen toch wel last krijgt (omdat ie bijv. pas een virusje of niet-fijn-net-teveel-bacterie-in-de-darm of vaccinatie of wormkuur heeft gehad) van het feit dat je vlees met fruit combineert. Uiteindelijk krijgen veel honden gewoon last van gisten in de darmen van fruit + vlees. Ik zou een kuurtje probiotica (liefst met deze bacterie stam er in : Enterococcus faecium) geven en stoppen met fruit in de groentenmix.
Door Paulus5
#3370471
Dank jullie voor de tips maar ik heb een soort KVV gemaakt door alles samen te doen van vlees, fruit en groenten dus kan nu niet meer het fruit eruit halen. Voor de groenten, fruit mixen voor de barf en pens dagen kan ik wel nieuwe mixen maken eventueel. Dan moet ik vandaag groenten gaan kopen en aan de slag gaan ;) en dan krijgen ze 3 dagen per week die KVV en andere dagen die nieuwe groentenmix. Is dat voorlopig doenbaar? Ik zie het niet zitten om nu alle vlees (KVV) weg te gooien omwille van dat fruit. Heb nog voor twee maand zitten :/
Door Paulus5
#3370473
Fruit en vlees gaat niet samen? Maar wil dat dan zeggen dat ik wel de fruit, groentenmix mag geven smorgens en dan bv uur of twee wachten en dan wat vlees?
Door Lizzy
#3370577
Julie5 schreef:Fruit en vlees gaat niet samen? Maar wil dat dan zeggen dat ik wel de fruit, groentenmix mag geven smorgens en dan bv uur of twee wachten en dan wat vlees?
Ik denk dat dat wel kan. Fruit verteert op de nuchtere maag snel. Voor hele gevoelige honden bevat fruit overigens gewoon ook teveel suiker. Dus voor honden met huidgisten of darmproblemen zou ik fruit echt even helemaal skippen. Lust jouw hond groenten/fruit zonder iets....? De mijne zouden zonder vlees erdoor echt zoiets hebben van "Ja? En waar is mijn eten?".
Door Paulus5
#3370614
Lizzy schreef:Ik denk dat dat wel kan. Fruit verteert op de nuchtere maag snel. Voor hele gevoelige honden bevat fruit overigens gewoon ook teveel suiker. Dus voor honden met huidgisten of darmproblemen zou ik fruit echt even helemaal skippen. Lust jouw hond groenten/fruit zonder iets....? De mijne zouden zonder vlees erdoor echt zoiets hebben van "Ja? En waar is mijn eten?".
Ik ga gewoon alles geven van vlees met groenten en fruit erdoor dat ik nog heb en vanaf dan geen fruit meer. En heb uit die aparte mixen vanmorgen al et fruit gehaald (nieuwe gemaakt).

Ohja hoor! De ene hond wel. Ze lust alles! Zelf gewoon fruit en geoenten. Ze wacht erna wel op nog eten maar dat doet ze na haar vlees ook terwijl ze nog nooit extra gekregen heeft ;)
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door