Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

#3449694
Pfff.. even stoom afblazen hoor.

Al vanaf onze vakantie in juli(!) loopt Doutze super slecht.
Botsing met Skye is waarschijnlijk de oorzaak.

Ok, kan gebeuren dus eerst even rust. Even aankijken.
2 weken later ben ik toch maar naar de DA gegaan want ze had nog steeds echt veel pijn en het beterde maar niet.
DA maakte zich zorgen over rug en knie dus voor alle zekerheid naar de fysio doorgestuurd.

Dezelfde fysio die Doutze al eerder heeft behandeld, dus daar naartoe.
Conclusie van fysio is dat ze zeer waarschijnlijk kruisband heeft gescheurd. Er zit nu speling in de knie die er eerder nog niet was.

Ik naar Roden want volgens fysio heeft Doutze een TTA operatie nodig en dan kan ik het beste in Roden terecht...
Dus ik naar Roden, kon pas ruime week later terecht. Kon er ook nog wel bij.
In Roden wil de specialist er eigenlijk niet aan dat het de kruisband is. Eerst nog maar eens wat meer rust, hogere dosis pijnstillers en 2 weken absolute rust. Was ik het eigenlijk al niet helemaal mee eens, maar ok. Eerst 2 weken benchrust.

Dat hielp niets dus weer terug naar Roden.
Specialist bleef hameren op een flexible patella luxatie, hartstikke leuk maar mijn hond komt hier niet voor een huppeltje, ze heeft pijn en loopt echt heel beroert. Op mijn aandringen rofo's gemaakt van knie, dat was prima. (maar ja, daar kan je die kruisband ook niet op zien) en omdat ik gewoon echt niet accepteer dat al haar klachten van een knieschijf komen werd er toch ook nog een foto van rug gemaakt. Ook niets bijzonders op te zien. Heel fijn, maar mijn hond crepeert van de pijn dus hoe dan verder...

Meneer de specialist kwam niet verder dan mogelijk zenuwpijn dus gaba mee... zonder er even bij te zeggen dat dit tijd nodig heeft om echt te werken... zucht.. maar goed, dit wist ik ondertussen zelf al wel dankzij dit forum.
Nu na 2 weken werkt de gaba, en helaas zie ik verbetering. Het is nog lang niet goed, maar eindelijk... na ruim 2 maanden, zie ik minder pijn.
Ze betert. Godzijgedank. Dat werd tijd.

Maar dus zenuwpijn, en dat moet een reden hebben.
Wil die *&*#@$&#[email protected]!&@#&*^#%@! specialist me gewoon 3 maanden met gaba aan laten kijken en hij heeft me verteld hoe ik de gaba tzt weer af kan bouwen... terwijl ze nog steeds pijn heeft en er nog steeds geen diagnose is.

Volgens mij ben ik echt meer dan genoeg geduldig geweest.
Dus mijn eigen DA gebeld. Gezegd dat ik dit niet accepteer als optie en ik een CT scan wil. Was de DA helemaal met me eens. Zij snapten dat ik zo langzamerhand een diagnose wil. Ben ik toch nog niet helemaal gek.

Nou ga ik in overleg met mijn eigen DA (met enig tegenzin) toch nog maar een keer naar Roden, want zij hebben Doutze nu een paar keer gezien en die rofo's gemaakt dus die specialist moet dan ook aangeven waar er precies een CT van gemaakt moet worden... Donderdag middag. Ik ga er zonder CT doorverwijzing gewoon niet weg of zo denk ik...
Waarom moet je als eigenaar toch zo advocaat voor je dier spelen en zoveel zelf bedenken en aandringen... dat is toch hun werk? Daar betaal ik volgens mij een goed betaald consult voor... toch?

En mijn arme meisje heeft ondertussen nog elke dag pijn.
Ondanks dat ze de maximale hoeveelheid normale pijnstiller/onstekingsremmer krijgt met 2x per dag 100mg Gaba, wat volgens mij ook al redelijk de max is.
Nu moet ze weer een paar dagen extra wachten... Ik baal daar zo van. Maar goed, na donderdag kan ik dan eindelijk verder en dan hoop ik heel vurig dat er dan wel snel iets van een diagnose komt.

Karen
Bijlagen
0104.jpg
Blij ei Draakje toen alles nog goed was...
0104.jpg (380.47 KiB) 640 keer bekeken
Laatst gewijzigd door Kromfohrlanders op do 22 sep 2022, 20:35, 1 keer totaal gewijzigd.
#3449698
Tja . Ik weet helaas ook wat het betekend om te moeten vechten voor mn hond ::) :-X
Het vreet energie , om je gelijk te halen . En een specialist te treffen die wel wil luisteren
Je word gezien als hypochonder , overbezorgd en vooral als zeikwijf .
Maar ergste is dat je hond pijn heeft . En jij als eigenaar moet dat elke dag aanzien
Ik heb bv vele filmpjes gemaakt om aan te tonen dat ze toch echt niet lekker liep . Duidelijk te zien was bv ook het kopje , wat weer ging hangen .
Ik weet ook niet wat dat heden ten dage is in menig dierenkliniek . Maar ik vind het er zeker niet beter op worden . En idd , je schijnt alles zelf te moeten bedenken . Maar meedenken ::) nee , dat gevoel heb ik niet echt (meer ) dat was wel anders met mijn vorige honden .
Ik kan alleen maar zeggen : Blijf mondig, en sta er op dat je meiske de zorg gaat krijgen die ze nodig heeft . Jij betaald en jij bepaald . Is tegenwoordig iets wat ik geregeld uitspreek .
En idd kruisband letsel is niet altijd goed te zien op foto's. Mijn ervaring is wel dat een zeer ervaren specialist al snel voelt wat er aan de hand is . Ik heb het met vorige honden drie keer gehad . Drie keer voelde men direct dat het om kruisband letsel ging .

Sterkte :-*
#3449702
Dankjewel.
Mijn eigen vaste DA is gelukkig wel meedenkend, die kennen me ondertussen goed genoeg om te weten dat ik echt niet voor elk wissenwasje kom. Ik ken mijn honden, heb genoeg meegemaakt om niet meteen naar een DA te rennen voor alles.
Maar zij hebben helaas de expertise niet en dus sturen ze me door.

Ik gok zo dat er 2 dingen spelen, iets met die knie en iets met de rug.
Dus nu eerst maar uitzoeken wat er met die rug is, en dan verder kijken of we nog iets met die knie moeten.
Allebei tegelijk kan blijkbaar niet of zo.. dat is te ingewikkeld.

Karen
#3449722
Je hoeft niet per se naar Rhoden. Ik kan je Sneek, de Waterpoort aanraden. Zijn super goed met orthopedisch letsel en hebben alles in huis (ook scan) om de diagnose te kunnen stellen. Er zijn meer klinieken die er goed in zijn, dus je kan ook ergens anders heen. Maar naar Rhoden zou ik als ik jou was echt niet meer gaan.
#3449755
De CT is voor rugletsel, ze heeft enorm pijn en ik vrees eigenlijk dat het goed fout zit in haar rug. Dan doet een kruisband niet meer terzake, dan is het gewoon klaar.
Eigenlijk sta ik op het punt om haar in te laten slapen, dit is geen dierwaardig leven zo. Zo'n lijdensweg heeft ze niet verdiend.
Als Roden gelijk heeft in hun aanname, dan zou het met een paar maanden beter moeten zijn. De rug althans. Die kans wil ik haar geven, ze is pas 5 jaar jong en ik wil haar ook helemaal nog niet missen. Maar niet zomaar, niet op basis van een aanname en dan maar zien wat tijd doet. Ik wil weten. Ze heeft zo langzamerhand toch echt wel een gedegen goed onderbouwde diagnose verdiend.

In overleg met mijn eigen dierenarts ga ik weer terug naar Roden omdat dit volgens mijn DA de snelste route was. Zij hebben al foto's gemaakt en hebben haar al 2x gezien dus zouden zij nu ook snel door moeten kunnen pakken en dan zou de CT het snelste geregeld moeten zijn.
Bij een andere praktijk is ze weer nieuw, dan moet daar de intake overnieuw en duurde het langer volgens mijn DA. En ik wil snel. Liever gister dan vandaag.

En dat is dan idd alleen haar rug. Om de een of andere reden kan men niet naar beiden tegelijk kijken. De focus ligt nu op haar rug, die zenuwpijn moet weg. Mocht daar nog hoop zijn, dan nog maar eens naar die knie laten kijken.

Karen
#3449769
Nee, dat kunnen ze niet eens.
Ze moeten bepalen van welk deel van de rug een scan gemaakt moet worden...
Blijkbaar kan je niet gewoon de hele rug doen (of nou ja, kan vast wel maar zou wel heel duur worden zegt de DA).

Op zich geeft ze vrij duidelijk aan waar in de rug de pijn zit, dus dat deel.
Dat moet ie dan even op papier zetten en dan kan ik door.

Wordt er af en toe moedeloos van maar voel me wel echt gehoord en begrepen door mijn normale DA, dus ik vertrouw op hun oordeel dat dit de snelste route is. Dat moet gewoon voor mijn meisje.

Karen
#3449871
Vanmiddag dus naar Roden, ik had me goed voorbereid en was vastberaden, ik ging er niet zonder de juiste info voor een doorverwijzing weg...

De vorige keren was de afspraak met een andere arts, deze keer was de afspraak met dhr. hopmans zelf. Hij had het duidelijk begrepen en na het doornemen van wat er al was gebeurd en waarom ik me zo'n zorgen maakte heeft hij grondig naar Doutze gekeken.

Al snel trok hij dezelfde conclusie als de fysio eerder en waarom ik in eerste instantie naar Roden was doorverwezen.. deels gescheurde kruisband met een op zijn minst beschadigde miniscus.
Daarvoor opperde hij meteen dat voor een hond als Doutze de TTA-2 operatie het beste was. (daar waar zijn eerdere collega bleef verwijzen naar bandjes omdat zij maar 9 kg is..)

Ook haar rug is goed bekeken, alle neurologische testen gedaan en prikkels getest. Daarmee sloot hij problemen als een hernia e.d. uit. Ja, er zat pijn in de rug, maar een CT ging ons daarbij niet helpen. De rug wilde hij met pijnmedicatie toch nog even tijd geven, hij heeft wel genoemd wat het volgens hem was maar ik heb in dat uur zoveel info gekregen dat ik dat niet meer goed weet. Moet ik eerst even teruglezen in zijn verslag.

Nu het goed onderbouwd is en ook goed naar de zenuwen en reflexen is gekeken ben ik ook geruster op dat het niets heel ernstigs is met de rug.
En haar knie wordt gerepareerd. Eindelijk. Komende donderdag heeft ze een spoedplekje.
Dan is het leed eindelijk geleden, of nou ja, daarna volgt nog een heel herstel en revalidatieperiode natuurlijk, maar uiteindelijk dacht hij dat ze zelfs wel weer agility zou kunnen doen.. ooit. Vooralsnog teken ik er al voor als ze maar gewoon weer mijn vrolijke stuiterballetje wordt, zonder pijn. Dat gun ik haar zo.

Dhr hopmans vond ik echt een hele verademing na zijn collega. Hij gaat ook zelf deze TTA doen want hij heeft de juiste kennis en kunde voor de kleine botjes van Doutze.
Dat was ook waarom ik überhaupt bij hun ben gekomen. Hoewel ik baal van alle vertraging heb ik nu wel het vertrouwen dat het goed gaat komen.

Karen
Door smulpaap
#3449873
Nou , ik denk dat je opgelucht bent
Wat betreft bandjes : Tegenwoordig zijn er oplosbare bandjes . Maar die plaatst men als er geringe schade is
Dus ik denk dat men dat bedoelde . De zg teugel die men vroeger veel gebruikte bij lichte rassen is naar mijn mening waardeloos . Ik heb er nog nooit iets positiefs over gehoord van hondenbezitters

Ik heb drie TTA operaties uit laten voeren , de oudste hond was al elf toen de ingreep werd uitgevoerd. Alle drie keren prima gelukt . Het oudje kon gewoon weer volop rennen en zwemmen , wat ze graag deed .
De jongste idem . Nooit geen gemank meer waargenomen . Revalidatie is best pittig , maar met inzet van fysio en hydro komt het vaak weer helemaal goed . Mijn oudje kreeg met drie maanden weer groen licht . Maar haar kruisband scheurde af door trauma , verkeerde sprong en pang. Met de jongste was het pittiger , 6 weken benchrust, daarna per paar minuten opbouwen. Totale duur revalidatie was 9 maanden . Maar goed , het is een zure appel . Maar ik zag met beide honden na 14 dagen al verbetering

Fijn dat je meiske snel geholpen word :-*
Door Lizzy
#3449884
Oh wat ontzettttend fijn voor je dat je deze keer wel met een goed gevoel bent weggegaan!

Linga, mijn Dalmaat van 28 kg, heeft op haar 5de levensjaar haar kruisband kapot gelopen tegen een boom. Meniscus lag totaal in puin. Zij is geopereerd en heeft een teugel gekregen omdat ze zo gezond en atletisch was. En hoewel de revalidatie pittig was (dat is ie altijd) en hoewel ik altijd bleef zien dat ze met die poot niet 100% liep (andere mensen zagen het niet): is ze er ruim 13 mee geworden. Ik zou het dus niet helemaal neer willen zetten als totaal waardeloos.

Heel veel succes met de operatie bij je meis :-* ! Ik weet niet hoe dat met de TTA is maar ik vond het heel fijn om met Linga na de operatie naar fysio te gaan. Heeft heel goed geholpen bij de revalidatie.
#3449890
Ja, deze keer voelde het heel anders.
Waardeloos dat er 6 weken verspild zijn, de jongere collega mag van mij terug naar school..
Maar goed, dhr. Hopmans voelde goed en heeft ook echt alles goed uitgelegd en nagekeken, getest. In hem heb ik wel vertrouwen.

Komende week staat Doutze op 3 soorten pijnstillers.. wordt een hele apotheek zo. Maar dan komen we als het goed is deze week redelijk pijnvrij door. Tot de operatie.

Na de operatie volgt uiteraard een revalidatie. Dat gaat ongetwijfeld ook pittig worden, maar dan is in elk geval de oorzaak aangepakt en kunnen we weer gaan bouwen.
Fysio idd verplicht bij de revalidatie, normaal verkopen ze deze operatie incl. een aantal fysio behandelingen bij hun op locatie, maar gelukkig kende hij mijn "vaste" fysio ook en die kan Doutze ook prima behandelen dus daar gaan we de revalidatie doen. Dat vindt ik wel heel fijn want deze fysio ken ik inmiddels, kent Doutze ook en is tot nu toe altijd heel goed gebleken.

Wordt idd weer een aantal keer in de hydrobak.. gaat Doutze niet leuk vinden. Maar ze kent het daar, ze kent die bak, dat komt wel goed. Overleven we wel.

Hoop echt dat het daarna ook gewoon klaar is. Ze is pas 5, dus heeft als het goed is nog een heel leven voor zich.

Karen
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door