Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderator: Lizzy

Gebruikersavatar
Door kira
#3413996
Wij zijn zoekende voor aanvullende pijnmedicatie ervaringen bij zenuwpijn veroorzaakt door ingestorte rugwervels. Tijdelijk phen pred gegeven maar de bijwerkingen daarvan maken dat dat niet het middel is voor de lange termijn.
Gebruikersavatar
Door Charlie Angel
#3414020
Inderdaad gabapentine. Alleen kan daar wel gewenning mee optreden bij langdurig gebruik. Bij mensen, weet niet hoe dat bij honden is, dus dan moet de dosis verhoogd worden.
Anti depressiva helpt bij mensen ook heel goed, maar zoiets zal er voor honden niet zijn denk ik.
Door MillyMol
#3414022
Gabapentine werkt vooral goed bij perifere zenuwpijn, dus in de uiteinden van de ledematen. Maar er zijn er meer. TCA’s (TriCyclische Antidepressiva), duloxetine, venlafaxine, carbamazepine, oxycodon, tramadol, pregabaline, gabapentine en capsaïcine zijn alle werkzaam gebleken in gerandomiseerde dubbelblinde en placebogecontroleerde onderzoeken. Bij mensen dan.

Ik weet niet of dit een vraag is voor dergelijke klachten bij honden of bij mensen, maar in het laatste geval kun je je het beste laten doorverwijzen naar een pijnspecialist.
Gebruikersavatar
Door Laika
#3414023
Omdat ik zelf (gezien mijn klachten) waarschijnlijk poly neuropathie heb, ben ik me aan het voorbereiden op wat kan komen en daar word ik niet blij van :'(
De reguliere medicatie helpt lang niet altijd afdoende en heeft vaak zoveel ernstige bijwerkingen dat veel mensen de pijn boven de medicatie verkiezen.
Zelf ben ik nu gestart met PEA Pure en een ander supplement (Alfaliponzuur) zou ik ook nog een kans willen geven. Als de pijn echt te heftig gaat worden dan lijkt mij wietolie de beste keuze.
Voor een hond zou ik direct wietolie proberen.
Gebruikersavatar
Door kira
#3414041
Alle alternatieve hebben we al ingezet dus moeten we iets zoeken dat regulier is. Ik dacht zelf ook aan het middel dat Lizzy noemt zal eerst die eens doorlezen. Tramadol kan nare bijwerkingen hebben maar er zullen ook vast honden zijn die het er goed op doen. Met het lijstje van MillyMol heb ik nog wat leeswerk te doen. Middel moet ook nog passen bij het middel dat we geven tegen de bot pijn. Tramadol kan daarbij dat weet ik.
 Terug naar “Vragen en Problemen over gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door