Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door lisa-v
#1371966
nadat ik twee weken geleden puck ontwormt heb met panacur (dat doe ik op aanraden van de specialist elke drie maanden prefentief tegen giardia) is haar ontlasting wisselend. na de derde dag panacur waren we klaar en begon ze in ene allemaal slijm te poepen. geel slijm. ik dacht gelijk: shit ze heeft weer giardia! dus de da gebeld en prefentief nog vijf dagen panacur gegeven. de volgende dag bedacht ik me dat puck die avond voor de diarree geen carnibest had gehad omdat ik het niet op tijd uit de vriezer had gehaald  :-[ nadat ze weer gewoon haar bakje carnibest kreeg werd haar ontlasting beter. heel raar want ze had die bewuste avond kip en brood gegeten terwijl ze daar altijd heel goed tegen kan. sinds die tijd is haar onlasting wisselend! af en toe mooi maar de laatste tijd is het laatste stukje onlasting drapperig! het plakt en het stinkt verschrikkelijk. als ze een avond wat anders dan carnibest krijgt dan is ze helemaal aan de dunne maar met de carnibest is het ook niet alle dagen top! voor heen kon er vanalles in! fruit groenten vlees brood het maakte niks uit, maar dat is nu echt veranderd. ook haar vacht zie ik doffer worden terwijl ze ontzettend mooi glansde. nu zit ik te denken zou het kunnen zijn dat puck in ene niet meer tegen de carnibest kan en haar darmen in de war zijn? ze krijgt het al een maand of vier en geeft nu in ene pas problemen. ik wil sowieso ook haar ontlasting laten onderzoeken, maar ik vind het een lastige kwestie omdat het zo wisselend is.. ze krijgt al probiotica. ik heb toevallig vandaag twee rollen haaks barf mee genomen om te kijken of het dan verbeterd. kan ik dit zo maar wisselen om te kijken of het aan de carnibest ligt of moet je dat langzaam introduceren?? ze komt van een sensitivity controle brok van royal canin af en als ik die 1 dag geef dan heeft ze weer keiharde drolletjes, maar ja die wil ik haar niet meer geven want ik wil haar op kvv houden??
graag advies  :-\
Door Juul
#1371970
Ik denk dat de darmflora weer langzaam opgebouwd moet worden na de giardia besmetting. Dat kan nog wel even duren. En helaas, het ontwormen helpt daar niet echt aan mee. Ik denk niet dat het echt aan het soort kvv ligt, niet te vet zou mijn keus zijn.
Door lisa-v
#1371980
maar of ze een giardia besmetting gehad heeft dat weet ik niet? ik heb haar gewoon prefentief panacur gegeven en daarna is het gerommel begonnen.. miss dat de panacur haar darmen zwakker heeft gemaakt, maar dan kan ik me ook bijna niet voorstellen omdat ze dat al haar hele leven elke drie maanden krijgt uit voorzorg. ze heeft haar eerste levensjaar 1 jaar lang giardia gehad waar we niet vanaf kwamen. nu sinds een half jaar gaat het super en de laatste vier maanden van het half jaar dus carnibest. ze had nooit meer dunne onlasting en al helemaal geen slijm en ook geen last met ander voer.. vandaar dat ik nu dacht aan de carnibest, maar miss is de da bezoeken het beste. even wat opsturen naar het lab om het na te kijken.
Door Mevroi Kruim
#1382512
Preventief Panacur geven lijkt me heel vreemd. Het is niet een soort van vaccinatie die je geeft, het is een gifstof die de parasieten doodt ALS die aanwezig zijn. Preventief zou betekenen dat je een besmetting zou kunnen voorkomen maar daar is toch geen sprake van. Als er geen parasieten zijn doet de Panacur niks, het belet niet dat de parasieten zich 2 dagen later alsnog vestigen. Ik begrijp dus de zin niet van Pancur geven en ik zou het eerlijk gezegd niet doen als de hond er zo van slag van raakt.
Gebruikersavatar
Door Angelique
#1382518
Ik lees ook dat de problemen zij  begonnen nadat er Panacur is gegeven. Dan lijkt het me voor de hand liggender dat de problemen door om de 3 maanden Panacur worden veroorzaakt dan door de verschillende voeders. Zeker omdat het voor de Panacur wel in orde was.
Ik denk dat in dit geval het middel erger is dan de kwaal en ik zou acuut stoppen met die Panacur en proberen met veel probiotica die darmflora weer op peil te krijgen.
Door **Jolanda**
#1383096
Welk soort CB geef je? Alleen Natuur of ook kip, lam, eend?
Ik zou zeggen probeer eens een paar dagen tot een week CB-lam.
Lam is lichtverteerbaar en ik heb altijd 2 dagen lam gegeven als 1 van de honden diarree had (meestal door een ander soort kvv) Daarna was de diarree weg. Als je het nog lichter verteerbaar wilt hebben kun je eend geven.

(ik kreeg dus bij diarree het advies van de verkoper CB-lam te geven en als dat niet werkte CB-eend)

Uit voorzorg die kuur geven zou ik dus niet doen. Je geeft de hond misschien wel iets terwijl het geen zin heeft, ten eerste is dat niet goed voor de hond (zie het resultaat) en ten 2e; ben je dan onnodig kosten aan het maken
Door lisa-v
#1384111
okeej ik zal de prefentief panacur 1 x in de drie maanden stoppen. het was op advies van de dsa specialist dus dan heb je zoiets van dat doen we maar. het is meer zo dat puck extra gevoelig blijft voor giardia en de besmettingsbron nooit is gevonden. ze heeft het een jaar lang iedere keer weer opgelopen, dus vandaar dat we prefentief moesten ontwormen met panacur. de da zei we kunnen het beter 1 keer per drie maanden behandelen dan dat ze straks het weer een jaar blijkt te hebben zonder dat we het wisten. snappen jullie? het testen met de snaptest is telkens negatief, maar als we het voor verder onderzoek naar het lab sturen dan komt het bij utrecht negatief terug en een ander lab telkens positief!?? heel raar dus. ik heb zelfs zoiets van laat ik nu maar van negatief uitgaan zolang ze niet ziek is en de diarree weg blijft, maar zodra haar weerstand zakt kan ze dus weer ziek worden. normaal gesproken reageerd ze nooit zo op panacur! in tegendeel zelfs.. normaal werd het juist harder. puck krijgt al iedere dag pro bioforte over haar voer! maar goed we stoppen met de panacur.
ik geef inderdaad carnibest natuurvoer. ik heb nu een poosje haaks barf gegeven en puck haar drolletjes zijn nog nooit zo goed geweest! zelfs niet op de carnibest. nu heb ik eergister weer carnibest gegeven na een paar weken haaks barf en ze heeft gelijk weer dunne poep  :o zou het de rijst kunnen zijn? in welke carnibest variant zit geen rijst? ik dacht trouwens dat lam juist vet is?? ik zal eens een andere carnibest viariant mee nemen.
Door Mevroi Kruim
#1384282
Ik weet niks van kvv dus anderen kunnen je beter helpen maar wat ik wel eens lees is dat er meer honden zijn die op CB met diarree reageren en het op andere kvv-soorten prima doen. Het idee is dat CB vetter is en dat sommige honden daar slecht tegen kunnen. Gezien de historie van jouw hond met giardia en Panacur zullen de darmen wel niet in optimale conditie zijn dus kan het best wezen dat CB dan niet goed valt. Als ze het op een andere kvv wel goed doet dan zou ik overschakelen.
Ik kan me met haar historie ook goed voorstellen dat je niet op een nieuwe giardia-infecie zit te wachten! Ik zou zelf dan vooral gaan voor het opvoeren van haar conditie en weerstand, pro-biotica lijkt mij een prima idee en er valt vast homeopathisch nog wel eea te regelen.
Door Bennie
#1385020
Wat heb je zoal gedaan om herbesmetting van Giardia te voorkomen? Ik heb destijds met een stoomreiniger m'n hele huis, binnenplaats en auto ontsmet, alle speeltjes ed twee weken diep ingevroren. En Azul diverse keren onder de douche gesopt en z'n kont afgeveegd op bepaalde dagen van  de kuur. Als Panacur niet goed lijkt te werken zou ik voor een tiendaagse kuur met Metrazol vragen.
Door lisa-v
#1385027
alles wat jij hebt gedaan heb ik een jaar lang iedere week gedaan wassen, stomen, vriezen, afvegen, auto, tuin, wat niet eigenlijk? :'( het was 1 groot drama! we hebben vanaf sinds ze een week of twaalf was tot afgelopen april elke maand panacur of metrazol kuurtjes gegeven. ze is er vanaf gekomen door een metrazol kuur van wel zes weken  :o het was op een gegeven moment zo erg en heftig en we kwamen er maar niet vanaf dat de specialiste het niet meer zagen zitten. haar darmen waren helemaal aangetast en ze kon niks meer verdragen. op het moment dat ze het over inslapen hadden heb ik nachten wakker gelegen en gevraagd om een lange metrazol kuur omdat ze parasiet in cyclus van vier weken leeft. ik dacht als we dan zes weken doen dan zijn ze teminste allemaal dood en dan zien we wel weer.. wonder boven wonder kwam het negatief terug uit het lab na die zes weken! haar darmen hebben natuurlijk een flinke klapper gemaakt, maar nu maanden later kan ze bijna alles eten.
de stoomreiniger heeft hier overuren gedraaid.. wat een k*t parasiet (sorry dat ik het zo zeg, maar het is een helse tijd geweest)
ik veeg puck der kont trouwens nog steeds af!!  :-[dat is iets wat ik blijf doen door alles.
Door Bennie
#1385029
Ik kan me er heel wat bij voorstellen, wat een drama zeg!
Na al die kuren zou ik haar wel  op de probiotica zetten, of heb je dat  al?
Als je CB wilt blijven voeren kun je de diabetes of light variant wellicht proberen als de ontlasting wisselend is, maar als ze op een ander kvv goed reageert zou ik daar niet verder mee experimenteren, maar gewoon die andere geven. Het enige dat je nog kunt verzinnen is je zelf uitsluiten als bron en een test bij de huisarts halen,  maar wellicht heb je dat inmiddels ook al gedaan. Giardia is echt een k*t parasiet en ik ben ontzettend blij dat ik er vanaf ben.
Door lisa-v
#1385035
ja ik heb afgelopen jaar mezelf meerder keren laten testen (gelukkig altijd negatief) want je wordt toch een beetje panisch van die parasiet.
puck krijgt nu probio forte van de groene os, maar als jij een betere probiotica weet?? dan hoor ik het graag  :)
en wat je zegt is idd waar, met haar geschiedenis is het niet zo goed om te experimenteren.. hoe lang heeft jou hond giardia gehad? heeft het ook zo lang geduurd voor het over was? heb jij de uiteindelijke besmettingsbron gevonden? ikke namelijk niet en hoop van harte dat deze wel weg is.. ik heb mijn hele tuin dicht gegooid omdat ik het idee heb dat het van een buurtkat kon komen.
Door Bennie
#1385042
Mijn Azul heeft een onbekende achtergrond, ik heb hem als pup van circa 2,5 maanden via het asiel in eerste instantie als opvangadres geplaatst gekregen. Had gezegd dat ie eerst op Giardia moest worden getest, maar dat hadden ze, naar later bleek, niet gedaan. Hij was gevonden nabij een camping nadat er een groep Polen was weggestuurd, Azul is waarschijnlijk een stropershondje en zal de Giardia wel uit danwel via Polen hebben meegenomen, althans dat is wat mijn fantasie er van heeft gemaakt. Ik ben meteen heel rigoureus te werk gegaan en na tien dagen kon hier de vlag gelukkig uit.
Een buurtkat vind ik zo'n gek idee nog niet aangezien honden kattenontlasting lekkerder vinden dan welke zelfgemaakte hondenbeloning dan ook.
Zelf gebruik ik ook de probiotica van groene os, je moet het lang bijvoeren voordat eea echt hersteld.
Door lisa-v
#1385063
wat fijn dat azul er met tien dagen vanaf was! maar goed je bent natuurlijk ook gelijk goed aan de slag gegaan :thumbsupup:
de groene os blijft ze voorlopig krijgen en ik ben al heel blij dat ze steeds meer dingetjes kan verdragen qua eten. eerst werd ze al ziek van een stukje fruit nou dan moet je het nu zien  :biggrin2:
die kattenontlasting werd hier dus elke ochtend door puck uit de tuin gevist! heeeerlijk vond ze het  :o ze zag het als haar dagelijkse snack. vandaar dat die gedachte in ene door mijn hoofd schoot en de tuin nu dicht is.
bedankt voor je advies!
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door