Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door _xRose
#3470409
Hallo allemaal!

Ik heb een vraagje. Mijn hondje van 3,3kg moet op aanraden van de interne specialist de kvv konijn van Alaska eten vanwege IBD klachten. Het gaat er al heel goed maar ik moet het vlees koken omdat rauw vlees eventueel voor extra irritatie kan zorgen en vervolgens alle botjes eruit vissen. Dit blijkt vrij lastig te zijn en laatst piepte ze tijdens het poepen en toen vond ik toch nog wat bot stukjes in haar ontlasting.
Is er een bepaalde vlees molen oid die ik zou kunnen gebruiken om de botjes nog veel fijner te vermalen? Hoe goed ik ook mn best doe, het is onmogelijk alle botjes eruit te halen en ze moet natuurlijk ook nog calcium binnen krijgen.
Alvast bedankt! :biggrin2:
Door Lizzy
#3470411
Volgens mij kan iedere vleesmolen maar dan heb je een maalschijf nodig met super kleine gaatjes.

Naar mijn beleving zou je de KVV maar heel kort hoeven koken en hoef je daarna het bot er niet uit te halen. Alleen is mijn ervaring wel dat de KVV konijn vaak alleen karkas is en dus gewoon veel te veel bot bevat. Probeer anders KB Raw konijn. Die is echt wel fijn gemalen en ik vind daar minder bot in zitten dan in de meeste andere merken.
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3470433
Als ik gemalen vleesbot maak maal ik het vaak 2 keer. En als de 2e keer met een normale schijf is ( dus geen super grote gaten, maar gewone standaard bij een vleesmolen) , voel je het bot daarna zo goed als niet meer tussen de vingers.
Dat komt omdat de molen eigenlijk niet echt grip heeft op reeds gemalen vlees en het dus 3x trager passeert dan normaal. Daardoor is het ondertussen echt tot paté gemaakt. Maar het vergt ook best wat kunde en ervaring en bergen geduld om het er doorheen te krijgen. Of dat is mijn ervaring toch, misschien kan het anders of is het met een andere molen beter.

Als je het bevroren of half bevroren maalt gaat het er wel vlot doorheen maar is het bot iets minder fijn. Echt kleine gaatjes werkt hier enkel bij steenbevroren vlees. En dan nog...
Anders zit de boel meteen helemaal vast doordat de vliezen en botdeeltjes in elkaar beginnen hangen. Dat doe ik eigenlijk nooit.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door