Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door harley
#3395812
Shoot me maar ik weet het niet meer....kom net vd da ivm een kleine ontsteking dacht ik aan een verse operatiewond. Niets om bezorgd over te zijn blijkbaar,maar we krijgen het over jawel ..voeding. Zina haar ontlasting is al een tijdje heel hard en ze heeft er moeite mee, daarvoor heeft ze lactulose gekregen wat wel een beetje helpt. Het 1e wat de da weer zei is dat ik toch echt moet stoppen met ‘dat rauwe vlees😳’...en moet zorgen voor meer vezels....hallo, ze krijgen al vanalles aan groente en kruiden. Volgens de da krijgen ze uit groente en fruit niet voldoende vezels binnen, dus op mijn vraag wat er dan nog bij moet gaf hij aan dit niet te weten want hij is geen voedingspecialist..ik geef aan dat haar dieet goed is samengesteld door mensen die dat wel zijn waar hij wat schamper over deed.🙄
Dus iemand nog enig idee en tip wat ik nog kan bijgeven? Havermout en witte rijst geef ik er af en toe ook een beetje bij.
Gebruikersavatar
Door Kaela
#3395817
Als de ontlasting erg hard is, geef je meestal teveel bot. Wat voor % bot geef je in het menu? Dat zou je iets kunnen laten dalen en vervangen door goed spiervlees.

En laat je dierenarts maar l*llen. Het is leuk en aardig als ze wel kunnen roepen dat vers zo fout is, maar niet kunnen vertellen hoe het beter kan. Dat schiet natuurlijk niet erg op. Het mooie van vers voeren is nou juist dat je het aan kan passen op het individu. Dat is alleen soms even zoeken en dat is geen ramp.
Door Too
#3395820
Wat voer je precies en welke percentages, wellicht is daar nog wat winst te halen
Gebruikersavatar
Door pearlsofpassion
#3395824
Ik zou ook stoppen met de witte rijst. Dat werkt nl stoppend.

En naar die DA had ik even honend terug gedaan. Hoe kan hij nu weten dat het slecht is als hij er zelf niets van kent. Van horen zeggen?
Door Lizzy
#3395839
Fijn, zo'n dierenarts ::) . Vorige week zelf nog een akkefietje gehad. Stuur mijn vriendin met d'r pup naar een pro-vers dierenarts, begint die zogenaamde pro-vers dierenarts te zaniken dat ze toch echt echt echt Carnibest Puppy moet voeren aan d'r 12 weken oude pup want dat is fijn gemalen en grotere stukjes bot uit andere merken kunnen ze niet verteren ::) . En toen zei ze erbij "kijk maar naar teven, wat zij uitbraken aan eten voor de pups" (echt he, alsof een teef paté uitbraakt - kennelijk zich nooit in deze materie verdiept maar wel doen alsof ze er verstand van heeft. Triest tiep). Ik dacht nog "hoe komt dat mens aan zoveel onzin???" (tot ik op haar website zie bij welke no-no ze een zogenaamde cursus over voeding heeft gevolgd ::) ).

Mijn advies? Lekker laten lullen.

Als een hond te harde ontlasting heeft duidt dat in eerste, tweede en derde instantie op teveel vleesbot. Hoeveel % geef je nu? En wat voor vleesbot geef je? Dit percentage moet je waarschijnlijk (tenzij je al echt belachelijk weinig voert) terug draaien. En flink ook.

En dan: groenten en fruit bevatten wel genoeg vezels. Ik zou me vooral focussen op bladgroenten. Geef je de groenten gepureerd of rauw? En hoeveel geef je?

Witte rijst werkt stoppend en granen zijn ongezond dus nee, in die hoek moet je het niet gaan zoeken.

Geef ons wat meer informatie, dan kunnen we je beter helpen!
Door harley
#3395885
Ze krijgen verschillende kvv van dogmeat aangevuld met gekookte gepureerde groenten en kruiden. En heel soms een kwartel als snack. Witte rijst geef ik maar heel zelden een beetje,ik weet dat dat stopt, vaker is het wat havermout. Dit doe ik nog maar kort aangezien haar leverwaarden een klein beetje te hoog waren, biliburine, en daarom het advies kreeg een klein beetje koolhydraten bij te geven.
Door Lizzy
#3395892
harley schreef: do 27 feb 2020, 10:06 Ze krijgen verschillende kvv van dogmeat aangevuld met gekookte gepureerde groenten en kruiden. En heel soms een kwartel als snack. Witte rijst geef ik maar heel zelden een beetje,ik weet dat dat stopt, vaker is het wat havermout. Dit doe ik nog maar kort aangezien haar leverwaarden een klein beetje te hoog waren, biliburine, en daarom het advies kreeg een klein beetje koolhydraten bij te geven.
Kennelijk bevat deze KVV dan teveel bot voor jouw hond. Ik zou overschakelen op een ander merk of wat extra mooi spiervlees erbij doen. Groenten kun je of koken of pureren. Beide zou ik niet doen, dan blijft er wel erg weinig vezel over.

Havermout bij lever problemen is prima maar ik zou eerder opnieuw bloed laten prikken en bij verhoogde leverwaardes laten onderzoeken wat daar de reden voor is. Maria-distel is overigens een goed middel om te geven bij leverproblemen. Ik denk beter dan havermout, eerlijk gezegd (dat zou ik pas geven bij echte leverproblemen, maar niet zonder de oorzaak te kennen).
Door eelke
#3395903
Ik hoor wel vaker dat dogmeat harde ontlasting geeft. Joep krijgt daar ook last van, dus bij dogmeat geef ik of andere dingen erbij, of hoogstens maar een dag tussendoor.
Door Inge en Bono
#3395908
Ja ik zag dat ook op dogmeat de heel enkele keer dat ik kvv voerde: knetterharde kak, bij 2 verschillende honden.
Door harley
#3396018
Lizzy schreef: do 27 feb 2020, 12:21 Kennelijk bevat deze KVV dan teveel bot voor jouw hond. Ik zou overschakelen op een ander merk of wat extra mooi spiervlees erbij doen. Groenten kun je of koken of pureren. Beide zou ik niet doen, dan blijft er wel erg weinig vezel over.

Havermout bij lever problemen is prima maar ik zou eerder opnieuw bloed laten prikken en bij verhoogde leverwaardes laten onderzoeken wat daar de reden voor is. Maria-distel is overigens een goed middel om te geven bij leverproblemen. Ik denk beter dan havermout, eerlijk gezegd (dat zou ik pas geven bij echte leverproblemen, maar niet zonder de oorzaak te kennen).
Mariadistelzaad krijgen ze al jaren vers gemalen over het voer heen. Wat is een goed botpercentage? Mijn andere hond die hetzelfde krijgt heeft trouwens nergens last van. Wat ze wel samen doen is de ontlasting opeten... :o
Door gytha
#3398842
Ik had hetzelfde probleem. Ik geef nu Psyllium Husk vezels 's morgens en 's avonds over het eten. Al krijgt zij 's morgens maar 1/3 en 's avonds 2/3 van het vlees, ik geef toch beide keren evenveel vezels. Verder heb ik gezocht naar een KVV met een laag calciumgehalte, onder de 0,5%. Eindelijk na maanden gaat het nu goed.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door