Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door Evelien__
#3380406
Hoi allemaal

Ik heb de zoekfunctie gebruikt, maar kwam niet direct op een recent topic, dus ik plaats het hier even.
Wij hebben thuis 5 Vizsla's (teefjes).
Onze oudste (11) begint nierproblemen te krijgen. Dwz: drinkt quasi "onophoudelijk", plast bijna helder "water". Het soortelijk gewicht van haar urine is te laag en ze verliest eiwit middels haar urine. (Hiervoor krijgt ze Bexepril 20mg en dit is inmiddels enorm verbeterd.)

Nu is dus vandaag dat van het soortelijk gewicht aan het licht gekomen en raadt onze DA over te gaan op een nierdieet. Zij is zeker niet tegen het geven van KVV, maar in ons geval zou ze wel een commerciële voeding geven aan ons "omaatje".

Ik had van de KVV de Bandit Nierdieet al gevonden, maar aan €4.77 voor 480 gram (voor een hond van 20kg) vind ik dit wat prijzig.
Zijn hier goede alternatieven voor? Brokken weigert ze te eten, en ik wil ze niet op blikvoer hebben. Vlees vindt ze geweldig, dus dit zou ik graag zo houden.

Ik ben benieuwd naar jullie suggesties!

Groetjes, Evelien
Door Lizzy
#3380411
Als je het niet erg vindt, vind ik het complete onzin, dat wat je dierenarts zegt. Je kunt prima zelf samenstellen voor honden met nierproblemen. En waarom zou je een KVV fabrikant wel vertrouwen en jezelf niet?

Maar goed, dat was je vraag niet natuurlijk. Energique Raw Veterinary Diets heeft een nier KVV. En Buddy's ook.

Mocht je toch zelf willen samenstellen: viewtopic.php?f=33&t=133001
Door MarjaR
#3384766
Beste Evelien,

Bij toeval zag ik jouw bericht (ik ben vrij nieuw op het forum) en wil toch nog even reageren.

Bij onze oudste hond (11 jaar) is eind vorig jaar ook vastgesteld dat haar nieren niet naar behoren functioneren (de SDMA was verhoogd). Er zijn verschillende testen gedaan maar er kon geen fysieke oorzaak gevonden worden. Het advies van onze dierenarts was om nierdieet voedsel te gaan geven ipv KVV wat ze tot dat moment kreeg. We hebben toen via internet een proefpakket met niervoeding besteld maar dit vond ze echt niet lekker. De nier KVV van Energique Raw Veterinary at ze wel maar ook niet met veel plezier, ze at ook regelmatig een keer niet terwijl dat voorheen nooit voorkwam.
Ik vertelde bovenstaande aan de persoon waar wij altijd de KVV halen. Zij adviseerde me om een keer langs te gaan bij Sabina van Loon, Holistische Praktijk voor Honden, in Woerden voor een voedingsadvies. Sceptisch als ik ben, ging ik er heen zonder er al te veel van te verwachten. Het klinkt raar maar via buisjes met DNA van verschillende vleessoorten/groentes/fruit en een soort wichelroede, laat ze het lichaam van de hond zelf aangeven wat wel en niet goed voor haar is. Sabina heeft de uitkomst vervolgens voor ons opgeschreven en sindsdien krijgt onze hond een aangepast KVV dieet zonder (voor haar slechte) vleessoorten. We hebben de SDMA daarna nog 2x laten testen en de waarde was de eerste keer lager en de laatste keer hetzelfde als eind vorig jaar (dus in ieder geval niet hoger).
Ik weet dat het heel raar klinkt, maar wij zijn in ieder geval heel blij dat we bij Sabina langs geweest zijn omdat onze hond weer lekker eet zonder haar nieren te veel extra te belasten.
Met vriendelijke groeten, Marja
Door ellyE
#3389355
Hallo Evelien en Marja
2 jaar geleden inmiddels werd bij mijn toen 10 jaar oude bouvier, op een toevallige controle bij de dierenarts, nierfalen geconstateerd. De da adviseerde toen dieet brokken te gaan voeren. Omdat ik erg geschrokken was, ben ik dat gaan de doen en de nierwaarden zakten weer wat. Maar ik ben toen begonnen met barf nierdieet, maar helaas gingen de waarden weer omhoog. dus sindsdien is hij op de brokken en gaan de nierwaarden slechts langzaam omhoog. Hij is inmiddels 12 jaar en nog in prima conditie.
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door