- vr 02 apr 2004, 21:23
#74239
[quote="Ine"]
[quote="Lizzy"]
[quote="Anna Penta"]
Ik moet wel even zeggen dat ik van diverse dierenartsen heb gehoord dat zij honden met salmonellavergiftiging hebben zien sterven. Maar zoals hierboven beschreven, waren dat brokkenhonden.
Om deze reden durf ik toch nog steeds geen rauwe kip te geven. Een van mijn hondjes krijgt nu sinds ongeveer een maand vers vlees of barf. Mijn andere 2 hondjes krijgen dit steeds meer.
Voor de zekerheid wacht ik nog een maand of zo voordat ik rauwe kip probeer te gaan geven. Ik vind dit echt een grote stap.
[/quote]
Ik weet niet welk merk versvlees je geeft? Grote, dikke kans dat daar al rauwe kip in zit!
[/quote]
In de meeste gevallen is er kippebot verwerkt in het kompleet versvlees!
Maar jullie vergeten, dat je salmonellavrij vlees kunt kopen, maar wat gebeurt er mee, zodra je voorbij de kassa bent?
En die rauwe eieren?
Er had toch zeker wel 1 hond van BP salmonella gehad moeten hebben! ???
Ik schrijf dit niet om iemand angstig te maken, maar als je overal bij stilstaat, kun je nooit meer iets geven.
Als je naar salmonella bij mensen kijkt, hoeveel overlijden er dan aan? En vooral ook wie? Ouderen, zieken en hele kleine kinderen.
Mijn oudste heeft op de leeftijd van 9mnd ook salmonella gehad. Gelukkig heeft ze het goed doorstaan!
Het is ook niet alleen de salmonella, die gevaarlijk voor mensen kan zijn, ook de campilobacter is een nare!
Soms vraag ik me ook wel af, of de dierenartsen, die dat zeggen, ook echt onderzocht hebben, dat die hond door salmonella is overleden! In de meeste gevallen wordt dat niet eens gedaan en is er ook geen bewijs!
[/quote]Dat zat ik nou net te denken, Ine, volgens mij is de kams dat een hond salmonella krijgt gewoon heel klein! DA-sprookje! Kan me nog herinneren dat men zei dat de hond een AASeter was! Waar blijven die da's dan met hun salmonellaverhaal?