Hier kun je al je vragen, problemen en stellingen kwijt met betrekking tot kant en klaar versvlees

Moderator: eelke

Door faya
#3407641
ik vind wel informatie over BARF en drachtige teef, maar eigenlijk niets over KVV en drachtige teef ( of heb ik niet goed gezocht :) ) We zijn nu op 4,5 week ik heb in de eerste periode Buddy's eend en gevogeltemix gevoerd, Daily Meat enkelvoudig gemalen pens en geitenmix, Meat4dogs kalkoen, PureDog Meat ( volgens mij vrij nieuw - iemand hier ervaring mee?) vistrio - eerste weken at teefje dit nog, maar moet het nu niet meer is sowieso sinds dat ze 3 weken drachtig was veel kieskeuriger geworden. Soms een ei, kipkarbonade 2 per week, vind ze lekker ( en heb nu toevallig weinig kip in de KVV soorten)en uiteraard gepureerde groentes. Ik had ook nog wat rollen via Dogmeat: kalkoen/parelhoen/paard en eend/lam/zalm. Net weer wat andere soorten binnen: nu geen Dogmeat meer, wel nog DM geit en pens beiden enkelvoudig, Kivo erbij de 5 diersoorten en ipv Meat4dogs kalkoen ( heb daar nog enkele van ) Meat4dogs konijn, van PureDog Meat een keer de variant met wild genomen en Daily Meat (DM ) nu de completissimo ook in huis. Heb ik nu te veel verschillende merken? Te veel met premix en met bot als calcium aan het wisselen?
Gebruikersavatar
Door Lizzy
#3407678
faya schreef: wo 29 jul 2020, 16:17 ik vind wel informatie over BARF en drachtige teef, maar eigenlijk niets over KVV en drachtige teef ( of heb ik niet goed gezocht :) ) We zijn nu op 4,5 week ik heb in de eerste periode Buddy's eend en gevogeltemix gevoerd, Daily Meat enkelvoudig gemalen pens en geitenmix, Meat4dogs kalkoen, PureDog Meat ( volgens mij vrij nieuw - iemand hier ervaring mee?) vistrio - eerste weken at teefje dit nog, maar moet het nu niet meer is sowieso sinds dat ze 3 weken drachtig was veel kieskeuriger geworden. Soms een ei, kipkarbonade 2 per week, vind ze lekker ( en heb nu toevallig weinig kip in de KVV soorten)en uiteraard gepureerde groentes. Ik had ook nog wat rollen via Dogmeat: kalkoen/parelhoen/paard en eend/lam/zalm. Net weer wat andere soorten binnen: nu geen Dogmeat meer, wel nog DM geit en pens beiden enkelvoudig, Kivo erbij de 5 diersoorten en ipv Meat4dogs kalkoen ( heb daar nog enkele van ) Meat4dogs konijn, van PureDog Meat een keer de variant met wild genomen en Daily Meat (DM ) nu de completissimo ook in huis. Heb ik nu te veel verschillende merken? Te veel met premix en met bot als calcium aan het wisselen?
Ik weet niet hoe het nu zit met Buddy's maar een langere tijd geleden zat er en vitamine A (als in een supplement) en veel lever in dit merk. Echt totaal ongeschikt voor drachtige teven (ook voor niet drachtige teven). Dus ik hoop dat je het niet te vaak hebt gevoerd/dit niet het geval is (dat beide er in zit) in de soorten die jij hebt gevoerd.

Bij een drachtige teef nam ik geen enkel risico en stelde ik zelf samen. Of gaf ik betrouwbare merken.
Door faya
#3408234
weinig reacties op mijn KVV vraag alleen van Lizzy, waarvoor dank - dacht dat er ook mensen zouden reageren die zelf KVV voeren, jammer...
Door eelke
#3408251
Het is mij niet zo goed duidelijk wat precies je vraag is, en waarom deze dan nog niet beantwoord is door Lizzy :) wat wil je graag nog weten?

Daarbij denk ik ook dat er maar weinig mensen zijn hier die een drachtige teef hebben (gehad) en kvv voeren.

Wil ze wel goed eten nu? Volgens mij is het ook wel kenmerkend toch, voor de eerste periode dat teefjes minder goed eten, en dat het daarna bootwerkers worden?
Door faya
#3408269
dank je Eelke, natuurlijk ben ik blij met Lizzy haar reactie maar ik kon me niet voorstellen dat er geen mensen waren die KVV voerden en ook nest(en) hebben gehad. Ik wilde met name weten of het een probleem is om zowel KVV te voeren bot als calciumbron als KVV die op andere wijze de fosfor/calcium verhouding in de door mij genoemde merken bijvoorbeeld regelen.
Door Hanny
#3408273
Dit is eigenlijk een forum over barfvoeding. Is dat de juiste plaats om over kvv vragen te stellen?
Ik heb geen idee en de soorten, die je noemt, zeggen me ook helemaal niets. Met enige regelmaat is er hier een nest en ja niet op kvv, Heel soms een pakje smuldier als dat voor een keer makkelijk is.
Niet vergeten, dat de ene hond de andere niet is en soms moet je dingen gewoon voor jezelf beslissen. Net zoals in het water springen, jouw hond, jouw keuze.
Als kvv goed is voor je hond, dan zal het ook wel goed zijn voor een drachtige teef. Zo sinpel zou ik denken en dan de calcium getallen maar naast me neerleggen. Andere keuze is er dan niet.

Hanny
Door eelke
#3408288
Hanny schreef: za 08 aug 2020, 13:34 Dit is eigenlijk een forum over barfvoeding. Is dat de juiste plaats om over kvv vragen te stellen?
Ik heb geen idee en de soorten, die je noemt, zeggen me ook helemaal niets. Met enige regelmaat is er hier een nest en ja niet op kvv, Heel soms een pakje smuldier als dat voor een keer makkelijk is.
Niet vergeten, dat de ene hond de andere niet is en soms moet je dingen gewoon voor jezelf beslissen. Net zoals in het water springen, jouw hond, jouw keuze.
Als kvv goed is voor je hond, dan zal het ook wel goed zijn voor een drachtige teef. Zo sinpel zou ik denken en dan de calcium getallen maar naast me neerleggen. Andere keuze is er dan niet.

Hanny
Ja hoor, natuurlijk, want dit is het kvv gedeelte.
Door eelke
#3408369
Hanny schreef: zo 09 aug 2020, 13:46 Dat is niet zo helder van mij. Ik heb er nooit opgelet, dat er een kvv gedeelte is.

Hanny
Het is maar klein, en er wordt ook niet zo veel gepost, maar het is er niet voor niets :) al blijft het natuurlijk wel BARFplaats, ook voor vragen over kvv kun je hier terecht.
Door faya
#3408411
Dank Hanneke. Ik dacht gewoon dat er meer KVV voerders op forum zaten. Lief dat je toch antwoord gaf. BARF heb ik tijd gedaan maar - zoals wel meer mensen die ik ken - na meerdere jaren vanaf gestapt omdat het toch lastig was alles te krijgen wat je wilde, te duur werd en nog veel meer vriezerruimte kost dan KVV in vele soorten. BARF blijft het mooiste groot gelijk hoor, maar hier geen optie meer
 Terug naar “Vragen, Problemen en Discussie Kant en Klaar Versvlees”

Barfplaats wordt gesponsord door