Onze hond is een Beagle van 3mden oud, ik heb hem nog niet gewogen, maar voor de berekening heb ik rekening gehouden met dat hij 4kg weegt:
60% rauwe vlees botten -> 50% vlees 50% bot
15% tot 20% rauwe gepureerde groenten
10% tot 15% orgaanvlees
5% tot 10% tafelrestjes of supplementen
220 gr/dg 1.540gr/week
1600 gr/week
ZIJN EERSTE WEEKMENU:
MA 90 gr kippenvleugels(ev gemalen)
50 gr soepvlees zonder been
30 gr rauwe gepureerde groenten -> wortel, boontjes gestoomd, komkommer, tomaat,selder (wit), bloemkool, postelein,halve koffielepel plantaardige olie
40 gr orgaanvlees kippenmaag
+-23 gr tafelrestjes noten, zaden yoghurt
DI 90 gr lamsribbetjes
50 gr stoofvlees (runds)
30 gr rauwe gepureerde groenten
40 gr orgaanvlees runderhart
+-23 gr tafelrestjes indien niet genoeg + appel
WO 90 gr kwartel of kuiken(alles)
50gr snijdsels van schaap of rund
30 gr rauwe gepureerde groenten
40 gr orgaanvlees niertjes
+-23gr tafelrestjes
DO 90 gr konijn incl botten WEEK 2 (140gr vis kabiliauw & sardientjes)
50 gr konijnenvlees gemengd met 1 eierdooier
30 gr rauwe gepureerde groenten
40 gr orgaanvlees kippenmaagjes+kippenhartjes
+-23gr tafelrestjes + eetlepel geitenyoghurt met banaan
VRIJ 90 gr kalfsbeen
50 gr snijdsels van kalf
30 gr rauwe gepureerde groenten
40 gr orgaanvlees runderhart
+-23gr tafelrestjes
Als tussendoortje gedroogde rundsspier
ZAT 90 gr kippennekken of eendennekken (ev gemalen)
50 gr snijdsels van wild ( ree of evezwijn)
30 gr rauwe gepureerde groenten
40 gr orgaanvlees vuile pens
+-23gr tafelrestjes charcuterie van gevogelte of kaas en diverse groenten
ZON 90gr lamsribbetjes
50gr struisvogel of kangoeroe of zebra
30 gr rauwe gepureerde groenten
40 gr orgaanvlees vuile pens
+-23gr tafelrestjes
Onze kater is 7kg & 1.5 jaar oud, onze kattin 6kg & 6jaar oud..
70%-75 rauwe vlees botten -> 50% vlees 50% bot
5%rauwe gepureerde groenten
15% tot 25% orgaanvlees
5% tot 10% tafelrestjes of supplementen
90 gr/dg 630 gr/week
650 gr/week
HUN EERSTE WEEKMENU:
MA 45 gr kippenvleugels gemalen
25 gr soepvlees zonder been
5 gr rauwe gepureerde groenten
15 gr orgaanvlees kippenmaag
+-5 gr tafelrestjes noten, zaden gemalen in platte kaas
DI 45 gr lamsribbetjes gemalen
25 gr stoofvlees (runds)
5 gr rauwe gepureerde groenten
15 gr orgaanvlees runderhart
+-5 gr tafelrestjes charcuterie of kaas
WO 45 gr kwartel of kuiken(alles)
25gr snijdsels van schaap of rund
5 gr rauwe gepureerde groenten
15 gr orgaanvlees -> niertjes
+-5gr tafelrestjes
DO 45 gr konijn incl botten gemalen WEEK 2 (70gr vis: kabiliauw & sardientjes )
25 gr konijnenvlees gemengd met 1 eierdooier
5 gr rauwe gepureerde groenten
15 gr orgaanvlees kippenmaagjes+kippenhartjes
+-5gr tafelrestjes ev garnalen
VRIJ 45 gr kalfsbeen gemalen
25 gr snijdsels van kalf
5 gr rauwe gepureerde groenten
15 gr orgaanvlees runderhart
+-5gr tafelrestjes
ZAT 45 gr kippennekken of eendennekken gemalen
25 gr snijdsels van wild ( ree of evezwijn)
5 gr rauwe gepureerde groenten
15 gr orgaanvlees vuile pens
+-5gr tafelrestjes charcuterie van gevogelte of kaas en diverse groenten
ZON 45gr lamsribbetjes gemalen
25gr struisvogel of kangoeroe of zebra
5 gr rauwe gepureerde groenten
15 gr orgaanvlees vuile pens
+-5gr tafelrestjes
Verder zou ik het hun zo geven:
ochtend: vlees+groenten+10gr orgaanvlees
avond: vlees&botten+10gr orgaanvlees
na ons
avondeten: tafelrestjes
Ik heb ook al een paar groentemix recepten:
mix Italiaans:
tomaat, selder, klein beetje look, beetje verse basilicum,
(ev sla), wortel, tuinkers, bladje spinazie, paprika zonder schil
beetje parmesaanse kaas
mix Grieks
courgette, 2-tal groene olijven, sla, witte kool, beetje rozemarijn, komkommer
wortel
mix Herst-Winter
wortel, gestoomde boontjes, komkommer, tomaat, selder
bloemkool, brocolli, postelijn, halve koffielepel plantaardige olie, noten
Aangevuld met seizoensgroenten


Ik ben eens benieuwd of ik het goed doe


Natuurlijk wil ik niet dat mijn beestjes iets te kort komen hé

Wachtend op jullie goede raad....

Groetjes
