
Maar goed nu ben ik er dus even voor gaan zitten om een heel barf menu te maken.
Raiko is iets lichter nog dan 30 kilo, maar dit is wel zijn streefgewicht (dat heeft ie ook gewogen, maar een aantal weken geleden heeft ie een darminfectie gehad en is afgevallen). '
Ik heb zijn menu gebaseerd op 2,5% van zijn (streef)lichaamsgewicht (30 kilo).
Dit komt neer op 750 gram per dag en dus 5250 gram per week.
Dit zijn de percentages die ik geef:
45% vleesbot
25% spiervlees
15% orgaanvlees
10% groentemix
5% overige
45% vleesbot van 5250 gram is 2362,50 gram in de week. Ik voer elke dag vleesbot dus dat is 337,50 gram per dag -->340 gram
25% spiervlees van 5250 gram is 1312,50 gram in de week. Ik voer vijf dagen spiervlees dus dat is 262,50 gram/dag --> 265 gram
15% orgaanvlees van 5250 gram is 787,50 gram in de week.
Van die 787,50 gram voer ik de helft pens, dat is 393,75 gram verdeeld over drie dagen dus dat is 131,25 gram/dag --> 130 gram
Van die andere 393,75 gram voer ik 50% hart, 25% nier en 25% lever.
Dit is voor hart 196,88 gram verdeeld over twee dagen, dus dat is 98,44 gram per dag --> 100 gram
Dit is voor nier 98,44 gram verdeeld over twee dagen, dus dat is 49,22 gram per dag --> 50 gram
Dit is voor lever 98,44 gram verdeeld over twee dagen, dus dat is 49,22 gram per dag --> 50 gram
10 % groentemix van 5250 gram is 525 gram in de week. Ik voer elke dag groentemix dus dat is 75 gram per dag.
5% overige van 5250 gram is 262,50 gram in de week. Overige is 120 gram vis, 100 gram yoghurt en 2 eieren.
Dan hier mijn menu:
Week 1
Maandag:
340 gram eendennek
130 gram geitenpens
100 gram kippenhart
50 gram rundernier
75 gram groentemix
Dinsdag:
340 gram kalkoennek
265 gram hertenvlees
50 gram konijnenlever
75 gram groentemix
Woensdag:
340 gram haaskarkas
265 gram paardenvlees
130 gram bio runderpens
75 gram groentemix
1 rauw ei
Donderdag:
340 gram kippenrug
100 gram runderhart
50 gram rundernier
75 gram groentemix
50 gram yoghurt
Vrijdag:
340 gram konjinenkarkas
265 gram eendenspiervlees
130 gram lamspens
50 gram parelhoenlever
75 gram groentemix
Zaterdag:
340 gram parelhoenkarkas
265 gram kalkoendijvlees
75 gram groentemix
1 rauw ei
Zondag:
340 gram kipkarkas
265 gram hazenvlees
120 gram sardien
75 gram groentemix
50 gram yoghurt
week 2
Maandag:
340 gram eendkarkas
130 gram geitenpens
100 gram lamshart
50 gram rundernier
75 gram groentemix
Dinsdag:
340 gram kwartelkarkas
265 gram konijnenvlees
50 gram eendenlever
75 gram groentemix
Woensdag:
340 gram zalmlijf
265 gram bio rundersnijdsel
130 gram bio runderpens
75 gram groentemix
1 rauw ei
Donderdag:
340 gram kippennek
100 gram parelhoenhart / eendenhart (afwisselend)
50 gram rundernier
75 gram groentemix
50 gram yoghurt
Vrijdag:
340 gram konijnenkarkas
265 gram struisvogelvlees
130 gram lamspens
50 gram bio runderlever
75 gram groentemix
Zaterdag:
340 gram parelhoenkarkas
265 gram kangoeroevlees / rundervlees (als de kangoeroevlees op is tijdelijk rundervlees)
75 gram groentemix
1 rauw ei
Zondag:
340 gram kipkarkas
265 gram paardenvlees
120 gram sprot/spiering (afwisselend)
75 gram groentemix
50 gram yoghurt
Ik heb nog wat oude voorraad waarvan het spiervlees is verdeeld per 250 gram. En de niertjes/lever per 60 gram. En pens per 110/120 gram.
Zou ik dit wel tijdelijk zo op kunnen voeren in dit menu? Het scheelt iets anders in de percentages, maar voor even zal dit niet zo erg zijn toch?
Kan het zo, hebben jullie nog eventuele opmerkingen en suggesties voor me?? Alvast bedankt!!!


