We willen volgende week beginnen, als we alle spullen bij elkaar hebben verzameld, hier is alvast het menu wat ik in elkaar geflanst heb, willen jullie eens bekijken wat ik ervan gebakken heb:
Mirza 4,4 kg. 2% = 88 per dag, 616 per week
Aurinko 5,6 kg. 2% = 112 per dag, 784 per week
Kelsey 5 kg. 3% = 150 per dag, 1050 per week (eet nu ook meer in verhouding tot de rest)
Esprit 24 kg. 2% = 480 per dag, 3360 per week
Komt op een totaal van 5810 per week
Ik ben uitgegaan van de volgende percentages:
Rauw vlees bot 50%
Groentemix 15%
Orgaan 15%
Spiervlees 20%
Dan kom ik uit op:
2905 gr. Vleesbot
872 gr. groentemix
872 gr. Orgaanvlees (waarvan na afronden (880): 50% pens = 440, 20% hart/nier = 180 en 30% lever = 270)
1162 spiervlees
De verdeling over de week:
maandag kipbotten groentemix hüttenkäse
dinsdag lamsbotten orgaan (= pens)
woensdag eendkarkas vlees (rund/kalf)
donderdag kipbotten groentemix ei
vrijdag geitenribben orgaan (=lever/hart/nier)
zaterdag kipbotten vlees?
zondag kwartel/parelhoen/vis? groentemix
Als het lukt komt er nog fazant en/of patrijs bij (kan een kipdag vervangen)
En eventueel vis ook i.p.v. een kipdag. (Ik wil iets anders dan zalmkoppen zoeken, voor de kleintjes zou ik die in stukken moeten snijden, (iew) daarvoor moet ik minimaal eerst mijn BARF immuniteit opbouwen

Ik wil beginnen met kip en eend, karkas en nekken om ze te laten wennen, de kleintjes zal geen probleem geven, maar Esprit is nogal een “luie” kauwer, dus die moet echt weer even trainen, hoelang duurt het voordat het maagzuur weer is opgebouwt, zou zo’n 2 weken genoeg zijn voor we met wat grotere dingen kunnen beginnen?
Moet ik nog iets toevoegen bij het orgaan (lever/hart/nier) om eventuele diaree te voorkomen? Of zou het zo moeten kunnen?
Bedankt voor jullie hulp!
Gerry