Je kan ook orgaanmix maken natuurlijk.
Je neemt 1 kg lever, 1 kg hart en een kg nier, snijdt alles in kleine stukjes, mengen en in porties van 15gr verdelen.
Je kan de 3 kg pens er ook nog onder doen en in porties van 30gr.
Met halve kg of pondjes werkt dat natuurlijk ook.
Het maakt niet uit of hij de ene keer wat meer hart of meer lever krijgt, op het eind heeft hij de juiste verhoudingen binnen.
Maar eerlijk, ik zou ook gaan voor 4 spier en 3 orgaandagen.
15 gr is nog steeds ontzettend weinig. Mijn kleinste portie is 18gr, dat is het vleesbot dat Kleintje op een halve dag eet ( katten eten 2 keer per dag). En dat is echt ontzettend weinig, van gemalen vlees zelfs geen koffielepel. Vooraf portioneer ik het voor de 3 katten tegelijk dus deze mini portie haal ik er maar af vlak voor het voeren. Vooraf zo klein portioneren is echt onbegonnen werk. Dan is mijn kleinste portie ook orgaan, maar ik heb dat per 100gr per dag.
Je zal met je vleesbot ook al gauw merken waar je aan begint. Zo kleine stukjes karkas. Je zal moeten opletten dat je echt heel mooi bevleesde karkassen hebt en waarschijnlijk vrij standaard bij de gevogeltekarkassen er de kam afhalen. Die is altijd vrij kaal en haal ik er ook af ( tenzij ik ze maal). Het beetje vlees dat er nog op zit schraap ik er dan af.
Voor een grote hond die een heel of half karkas eet, is het geen probleem als er een iets kaler stuk bij zit, maar als je zo'n karkas in 4 of 5 stukken moet delen heb je al snel een hele maaltijd erg kaal. Karkassen van gevogelte zijn vaak niet zo gelijkmatig bevleesd als vb nekken.
Rugstukken is wel vaak gelijkmatig en mooi bevleesd en karkassen van vb konijn is ook geen probleem om te verdelen. Konijn knip ik over de rug door en dan in stukken tussen de ribbetjes door. Ook van konijn voer je nooit een rib apart!
Hele diertjes zoals de kwartels zijn natuurlijk wel mooi te verdelen en hele kippen vb ook. Omdat de filet daar nog opzit kan je de kam wel gewoon mee verdelen. Let wel op dat de poten van kip zeker in het begin te hard zullen zijn. Je kan het vlees er wel vrij eenvoudig afhalen en als spier voeren.
Oh ja, nog een laatste iets. Ik zou wel gewoon een kippeneitje per dag durven voeren. Je hebt misschien een andere reden om een kwartelei te voeren? Maar dat is wel heel klein. In dat geval zou ik er twee per week voeren.