Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: koekje, pearlsofpassion

Door El_Kato
#3387457
Sam heeft al een tijdje een wat dikkige buik en we dachten eerst dat hij aangekomen was omdat hij tijdens onze vakantie brokjes had gegeten ipv barf - is makkelijker voor de buren om te voeren met warmte etc. Maar het dikkige bleef aan en de laatste 1,5 week valt op dat hij zijn barf niet meer zo graag eet. Op zich ook niet perse heel raar hij liet wel vaker zijn karkasje gedeeltelijk liggen om het dan later op te eten maar zijn vlees en orgaan at hij altijd op en dat laat hij de laatste paar dagen ook liggen of eet hij half op en dat is raar... Vorige week toen de DA langskwam hebben we haar ook naar zijn buik laten kijken. Zij vond ook dat hij een erg dikke buik had maar voelde zo geen oorzaak dus vanmorgen heb ik hem langsgebracht om een foto te maken. Uit de foto bleek dat er veel vocht in zijn buik zit en uit bloedonderzoek blijkt dat een bepaalde waarde erg verhoogd is wat duid op iets met zijn alvleesklier. Om tumoren uit te sluiten moet ze hem open maken en dat wilde ze voor nu nog niet eerst proberen met pijnstillers en antibiotica voor een eventuele ontsteking en dan over een paar weken weer bloedonderzoek om een alvleesklierontsteking uit te sluiten als ik haar goed begrepen heb.

Ik heb wat zitten googlen op alvleesklierontsteking en wat mij opvalt is dat het niet is dat hij helemaal geen eetlust heeft hij eet alleen zijn barf niet goed - Sam is een kat die echt nooitnooitnooit moeilijk over barf heeft gedaan en zelfs pens eet en als het lukt eten uit de bakken van de honden jatte - dus dit is wel echt raar. Maar de brokjes die hij als beloning of snoepje krijgt klauwt hij uit je hand vandaan en eet hij meer dan graag. Ik zie hem niet spugen en hij zoekt ook niet echt rustige plekjes op. Maar goed het is wel duidelijk dat hij zich niet lekker voelt en dat lijkt de laatste paar dagen erger te zijn.

Kan het zijn dat die brokjes minder belastend zijn voor zijn spijsvertering? En is het dan een idee om hem een paar dagen verdeeld over de dag wat brokjes te geven ipv zijn barfmaaltijd? Het belangrijkste voor nu is denk ik dat hij eet en dat hij zich goed voelt.

Wanneer moeten we aan een pancreasdieet gaan denken? Is dat nu al aan de orde of eerst maar eens duidelijk hebben of het een onsteking of iets anders is.
#3387467
:'( Bij het ophalen gaf ze aan dat we rekening moeten houden met het ergste. Alles wijst toch wel op een tumor en dan is het eigenlijk klaar :'(
Hij is nu ook wel echt beroerd, heeft net ook gespuugd maar misschien is dat nog van het roesje voor het nemen van de foto en de medicatie die hij gehad heeft.

Heb een blikje van dat astronautenvoer meegekregen voor vandaag. We kijken het even aan en als hij aangeeft dat hij wat eten wil dan gaan we hem daar steeds een beetje van geven even aankijken of het binnen blijft.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door