Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door *Gabriëlle*
#3362942
Iemand daar ervaring mee?

Biggles heeft dat in zijn oog we zijn vandaag bij de oogspecialist geweest en die zegt opereren, dus ook al komt het op allerlei manieren niet uit, toch zo snel mogelijk een operatiedatum gepland, want ik wil ook niet dat hij wel last krijgt of nog erger zijn oog door niets te doen verliest. Hij heeft het waarschijnlijk zelf veroorzaakt, hij is nog wel eens lomp met krabben en schiet ook wel eens uit in zijn oog, zat ook op een niet zo vaak voorkomende plek daardoor.

Hij heeft niet heel erg last is vrolijk en was vandaag helemaal blij want hij mocht mee, onesie aan en met extra fleece kleedje in de bench en op weg. Eerst even snel door de groothandel met kat (en hond als kruik erbij in de bench, Biggles vind dat geweldig en zit te genieten, Bella baalt) en daarna hij alleen mee naar binnen in de kliniek. Onderzoek zelf vond hij iets minder maar ook daarbij keurig netjes rustig blijven zitten en meewerken :smitten: .

Wie heeft ook een cornea sequester bij een kat gehad of weet er meer over?
Is het wel het verstandigste te opereren?
Wat kan ik aan supplementen geven, hij heeft nu caf zalf en metacam (puur als ontstekingsremmer), en ik heb L-lysine gehaald en puur trauma
Wat zijn de do's en dont's?
Gebruikersavatar
Door koekje
#3363420
Volgens mij is dat nog nooit hier in de kattenhoek voorgekomen, maar je weet het nooit natuurlijk. Ik neem aan dat je zelf al de zoekfunctie hebt gebruikt.

Ik heb vluchtig even gegoogeld en lees dat het wel erg pijnlijk is. Ondanks dat de metacam alleen als ontstekingsremmer is ingezet, lijkt me pijnstilling geen overbodige luxe.Beterschap met de kale en laat maar weten hoe het verder allemaal gaat.
Door *Gabriëlle*
#3363501
Het schijnt iets te zijn wat vaker bij katten voorkomt, soms ontstaat het door een krab van een andere kat en bij sommige rassen zoals Perzen, door de grote bolle ogen.
Zoals Biggles het veroorzaakt heeft komt dan weer niet zo vaak voor.

Pijnlijk heb ik bij hem niet heel veel van gemerkt, pas bij het zalven met caf zalf begon hij last te krijgen en echt bewust aan zijn oog te krabben. Hij moest ook voor de operatie iets om zijn oog te beschermen. Ik zag zo een lampenkap echt niet zitten, want dan kan hij niet zelf bij zijn eten, drinken, kattenbak en ook niet onder een dekentje of ergens op of af springen.
Dus even gezocht en nu loopt hij er zo bij :cool: .
Afbeelding

Hij is vandaag geopereerd. En wat een lieverd is hij toch, hij moest een braunule in zijn pootje en nog niet eens zijn pootje terugtrekken, gewoon lief zitten en meewerken. Operatie was gelukkig goed gegaan het zat niet heel diep want dan zou de operatie moeilijker worden.
Hij kwam goed bij van de narcose, dus mocht vrij snel weer mee naar huis.

In de auto lag hij in de bench lekker te slapen, tot ik wat geklaag van hem hoorde, wat uitmondde in grote paniek, pootjes door de tralies hoofd tegen het deurtje aanknallen, hij moest eruit want hij moest plassen, en tja ik was vergeten een doosje met grit mee te nemen :-X . Dus ik uitgelegd dat hij 2 opties had: het nog een uur ophouden of in de bench piesen. Toen werd hij na nog wat geklaag even stil om daarna nog grotere paniek reactie te krijgen. Snel gestopt en hij had dus in de bench geplast. En in je bench moeten plassen is al erg maar op je eigen ondergezeken kleedje zitten kan echt niet. Dus kleedjes eruit, mijn jas er in, toen was het weer rustig en kon hij weer slapen.

Thuis vond hij dat hij alle recht had om na wat gegeten te hebben in mijn kledingkast als de prinses op de erwt op een stapel vetbedden en kleedjes te slapen, en voor deze keer vind ik dat ook dat hij dat verdiend heeft.

Bedankt voor de beterschaps wensen koekje :) .
Gebruikersavatar
Door Neally
#3363527
Nou zeg.
Hopen dat ie snel weer helemaal goed is, beterschap. :-*
En wat een supersonisch kapje zeg. Wat bedenken ze toch 'mooie' en slimme dingen.
Die kan zo in een film mee doen..... ;D ;D
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door