Hier kun je al je vragen en problemen kwijt met betrekking tot de gezondheid van de kat. Raadpleeg uw dierenarts bij twijfel of urgente zaken.

Moderators: pearlsofpassion, koekje

Door Envie
#3330280
Omdat onze noorse boskat Turid steeds vaker onze andere poes opjaagt, heb ik een GD ingeschakeld. Ik denk zelf dat het voortkomt uit verveling, en ben nu op zoek naar kattenpuzzels voor de barfhap! Het meeste wat ik tegen kom is voor brokjes, maar dat zoek ik niet. Wie heeft er goede ideetjes?
#3330307
Envie schreef:Omdat onze noorse boskat Turid steeds vaker onze andere poes opjaagt, heb ik een GD ingeschakeld. Ik denk zelf dat het voortkomt uit verveling, en ben nu op zoek naar kattenpuzzels voor de barfhap! Het meeste wat ik tegen kom is voor brokjes, maar dat zoek ik niet. Wie heeft er goede ideetjes?
Eigenlijk kun je gewoon de hondenspelletjes gebruiken en dan de kunststof uitvoeringen. Wat eet ie qua barfhap? Hier helpt het ook om grote stukken barf te geven.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
#3330352
Envie schreef:Grote stukken laten ze hier liggen. Hoe kan je ze dat leren?
Ik ben hier begonnen met hele kuikens en hele kwartels. Toen hele kippennekken. Grotere stukken karkas enz.

Verstuurd vanaf mijn SM-G903F met Tapatalk
#3330374
Ik heb niet zoveel verstand van katten en weet niet zo goed hoe die met speelgoed omgaan waar eten in verstopt zit


Voor mijn honden gebruik ik of kong speelgoed of zogpflex waar ik zacht voer in kan proppen

Bv deze https://www.eko4petz.nl/a-43118396/zogo ... escription

Iig vrij van giftige stoffen, wel vrij zwaar.

Kong heeft ook kattenspeelgoed https://www.kongcompany.com/nl/
Door Envie
#3330375
Kuikentjes zijn geen probleem, wat grotere delen van kwartel zonder jasje ook niet, ook eigen gevangen muis gaat goed. De rest niet. Kipnek zat ooit eens zo'n lastig draadje langs waar ze zich in verslikte :???:
Door Envie
#3330376
Siberienne schreef:Ik heb niet zoveel verstand van katten en weet niet zo goed hoe die met speelgoed omgaan waar eten in verstopt zit
Voor mijn honden gebruik ik of kong speelgoed of zogpflex waar ik zacht voer in kan proppen
Bv deze https://www.eko4petz.nl/a-43118396/zogo ... escription
Iig vrij van giftige stoffen, wel vrij zwaar.
Kong heeft ook kattenspeelgoed https://www.kongcompany.com/nl/
Daar heb ik ook tussen gekeken, niks gevonden. Wel bedankt voor t meedenken :-*
Door Too
#3330383
Toch nog even langs de bekende barf-weg... konijn en dan met name de borstkas, hele/halve duif, idem voor patrijs en kwartel ( heb je dat wel eens met veren geprobeerd, hier zijn ze dan wat langer bezig) en eventueel andere prooidieren

Zo'n slowfeeder wellicht kun je die s lenen van een hondenbaas, ik zie ze ook wel s op marktplaats.
#3330384
Envie schreef:Kuikentjes zijn geen probleem, wat grotere delen van kwartel zonder jasje ook niet, ook eigen gevangen muis gaat goed. De rest niet. Kipnek zat ooit eens zo'n lastig draadje langs waar ze zich in verslikte :???:
Hier heb ik het langzaam opgebouwd. Steeds grotere stukken. Niet alleen met karkassen maar ook met spiervlees. Daar laat ik ze nu ook flink op kauwen. Kippennekken kun je natuurlijk net als bij pups eerst platslaan. Ik kan nu in principe een hele kip in de kattenren gooien en na een paar dagen zijn er alleen nog wat botjes over die te hard zijn. En na zo'n groot stuk kauwwerk zijn ze tevreden en rustig. Ook geef ik zelf gedroogde snacks. Is ook aardig wat kauwwerk. Een kippenpootje, eendenvoetje, kippenvleugeltipje, stuk gedroogd spiervlees. Vinden ze heerlijk om op te knabbelen.
 Terug naar “Vragen en Problemen gezondheid”

Barfplaats wordt gesponsord door